61SAAT HABER SERVİSİ

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Kurban Bayramının 3. gününde Hamamizade İhsan Kültür Merkezinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı bir bayramlaşma töreni düzenledi. İzdiham yaşanan Bayramlaşmada İçişleri Bakanı Soylu vatandaşların yoğun ilgisi arasında sebebi ile kalabağın arasında kaldı.

Bayramlaşmaya Bakan Soylu'nun yanısıra, AK Parti Samsun ve Zonguldak Milletvekilleri ile  Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, İlçe Belediye Başkanları, İl Başkanı Haydar Revi ile çok sayıda partili katıldı. 

REVİ: TÜRKİYE'NİN HER TARAFINDAN ARIYORLAR
Bayramlaşmada açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Haydar Revi, "Trabzon nasıl 15 Temmuz sonrasında 26 gün 26 gece Demokrasi Nöetlerinde dim dik durduysa, size verilen görevde de tüm Trabzon dinamikleri aynı şekilde bakanlığınızın arkasında duruyor. Allah hayırlı uğurlu etsin. Zor bir görev olduğunu herkes biliyor. Türkiye'nin her tarafından arıyorlar bizi. Bunun hayırlı bir görev olduğunu ifade ediyorlar" diye konuştu. 



CORA: BU BAYRAMI 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ARMAĞAN ETTİ
Rev'nin ardından Cora ise, "Bu bayram, bizim için önemli bir bayramdır. Çünkü bayramlar, sevgi ve saygının vefanın, merhamet duygusunun, birlik ve beraberlik duygusunun buluştuğu anlamlı günler. Toplumsal barışın ve huzurun tesis edildiği önemli günlendir. Ama bu bayram bize 15 Temmuz şehitlerimizin armağan ettiği bir bayramdır. 15 Temmuz'da gözünü kırpmadan Tek vatan, tek bayrak, tek millet uğruna şehit olan bu aziz milletin bayramını tekrardan tebrik ediyorum. 

Bize son 1 yıl içinde milletimize hüzün yaşatan hem FETÖ hem de PKK Terör örgütü ile amansız mücadelemiz bundan sonra da devam edecektir. Burada çok sevinçli günü de yaşıyoruz. Çalışma ve Sosyal GÜvenlik Bakanlığı döneminde çok önemli hizmetler veren sayın bakanımızın İçişleri Bakanı olarak görev tevdi edilmesi bizleri sevince boğdu, heyecanlandırdı" dedi.



GÜNNAR: TRABZON TÜRK SİYASETİNE DAMGA VURDU
AK Parti Trabzon Milletvekili Günnar ise, "Yaşayanlar bilirler böylesine kanlı cinnet dolu darbe girişimi ile Türkiye ilk defa karşılaşıyor. Allah'a şükürler olsun milletimiz CHP, MHP'lisi ile AK Parti'lisi ile tüm siyasi partilere gönül vermiş kişilerle darbeye dur demiştir. Biz bu topraklarda kiracı değil, ta 1071 yılından beni mal sahibiyiz. Böyle bir süreç içinde Trabzon, yeniden Türk siyasetine damgasını vurdu. İçişleri Bakanlığına bugüne kadar büyük başarılara imza atmış, hemşerimiz, teşkilat başkanımız, sayın bakanımız, içimizden biri sayın Süleyman Soylu atanmıştır. Ağır bir görev üstlenmiş sayın bakanımıza Cenab-ı Allah yardım etsin dedikten sonra yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Sizin başarınız bizim başarımız olacaktır. 2023 hedeleri için bu parti ve teşkilatlar vatan millet bayrak için çalışmaya devam edecek. Biz kapı kapı dolaşmasaydık, her bir bireyin elinden tutmasaydık bu millet sokaklara çıkmaz, devletini savunma noktasında geçmiş dönemde karşılaştığımız sessizlikle karşılaşabilirdik. allah muhfaza eyledi. Türkiye AK Parti ile büyük bilince işledi. Artık vatan hainlerinin, tamamına karşı meydan okuyacak güç birliği sonucuna ulaşmıştır. Bayramlarımız bundan sonra da huzur içinde olsun"  dedi.



BALTA: ONURU VE ŞEREFİ HEPİMİZ YAŞIYORUZ
AK Parti Trabzon Milletvekili Balta'da, "Biz Trabzon'da milletvekili adayı olarak yola çıktığımız zaman başta kaptanımız liderimiz, Süleyman Soylu başkanımız ile yola çıktık. Biz Trabzonlu insanlara Ankara'ya bizi güçlü gönderin demiştik. Allah razı olsun hemşerilerimizden güçlü gönderdiler. Allah razı olsun büyüklerimizden başka Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'dan. Trabzon'u bakanlıkla onurlandıran liderimiz, kaptanımız Süleyman Soylu beyin en kısa sürede çalıştığı bakanlıkta Türkiye'ye örnek oldu. Onun mesai menfumu yok. Kendisi buna alışmıştır ama onun mesai arkadaşları çok yorulacaktır diye düşünüyorum. Bir Trabzonlu olarak, belki milletvekili oldum bu kadar sevinmedim. Bu farklı bir şeydir. İçişleri Bakanlığı onurlu şerefli bir görevdir. Onurlu ve şerefli bir görevin içimizden çıkan Trabzon evladına verilmesi sonrasında o onuru ve şerefi hepimiz yaşıyoruz. Siz yoğundunuz. Biz memleketteydik. Teşkilatları dolaştık. Vatandaşlarımızla beraber olduk. insanlarımız bu onurlu ve şerefli görevden mutlu. Sizlerin başarılı olması için bütün hemşerilerimiz dua ediyor. Bizlerde çok ağır sorumluluk yüklendiğimizin farkındayız. Bizlerde sizlerin başarılı olması Türkiye'de milli birliğin ve beraberliğin kardeşliğin temin edilmesini çok iyi biliyoruz. Çok yoğun olacaksınız biz milletvekili kardeşleriniz hangi görevi verilirse verilsin sizlerin ve milletin emrinde olacağız. Hayatını 33 sene özel harekatta geçiren bir ağabeyin kardeşiyim. Sizin bayram süresince onların yanında olmanız emeklileri bile sevindirdi. O o kadar mutul olduki... " ifadelerini kullandı.

KÖSEOĞLU: ONUN BAŞARISI İSLAM DÜNYASININ TÜRKİYE'YE UMUTLA BAKMASINA... 
AK Parti Trabzon Milletvekili ve Genel Merkez MKYK üyesi Ayşe Sula Köseoğlu, "Ülkemizin en çok birlik ve berberliği ihtiyaç duyduğu bu günlerde bu bayram daha anlamlı hale geldi. İlk milli bayram. Birlik ve bareberliğin ne demek olduğunu bilen insanlar olarak bu bizim için anlamlı. Demokrasi nöbetlerinde ayakta duran kıymetli hemşerilerimize buradan selam olsun. Milletvekili arkadaşı olarak beraber çalışmaktan memnuniyet duyduğumuz, teröre karşı tavizsiz yaklaşımı hemşehrimiz Soylu'nun İçişleri Bakanı olması sevindirici. 
En net en kararlı duruşu ile başarılı olacağına inancımız tamdır. Rabbim güç versin, kuvvet versin. Çünkü onun başarısı bireysel anlamda kişisel başarı değildir. Bir şehrin sadece gurur duyucağı başarı değildir. Onun başarısı Türkiye'nin birlik ve beraberliği için olacak bir başarıdır. Onun başarısı islam dünyanısın umutla baktığı Türkiye'nin, birlik ve beraberlik içinde umut olarak devam etmesinin en büyük garantisidir" dedi.



BAKAN SOYLU: MİRASI GELECEĞE TAŞIMAYA KARARLISINIZ
İçişleri Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, "Bugün buradayız. Her birinizin ayrı hasreti var. Her biriniz memlekette gelişen meseleleri o kadar güzel takip ediyor, her biriniz gönlünüzden akan pınar dolusu sevgilerle beraer kötülükleri bir kaynağın erittiği gibi eritiyorsunuz. Oyunuzla reyinizle, hele o "Millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldim" dediği karakteri o kadar sahipeniyorsunuz ki... Milletimiz değerlerine, kültürüne, inancına ve medeniyetin bıraktığı büyük mirası geleceğe taşımaya o kadar kararlısınız ki... 14 yıldır Türkiye'yi eski tuzakların, eski anlayışın prangasına almak istediler. Bir gün müsade etmediniz. 
Bir gün yere o kararlı basışınızdan vazgeçmediniz. Bir gün acaba sorusunu zihninizde barındırmadınız. 15 Temmuz'u yapanlar çok az fırsat bulabilselerdi 100 yılı aşkın süre Recep Tayyip Erdoğan'ın acısını gönlünde hissederdi. Darbeyi siz değil bu millet yapar diye demokrasiye sahip çıkarak gösterdiniz. Burada hepimiz onur duyuoruz. Yavuz'un şehri olmaktan. Fatih Sultan Mehmet Han'ın şehri olmaktan. Kanunin şehri olmaktan. İnsanoğlu, tarih toprak medeniyet hiç bir zaman unutmaz. Hiç bir zaman unutmayacaktır. Öyle bir devir açtınız ki.. Açtığınız devir bu milletin dualarıyla yadedilecektir. Her biriniz, isminiz, cisminiz, benliğiniz o dualarda yer alacak. O dualarla birlikte gelecek nesliniz ve geçmişiniz buluşacak ve kavuşacaktır. 



Biz bugün bayramdayız. Bayram bizim için kavuşmadır. Bayram bizim için hem ibadetimizi yerine getirmek, getirmeye çalışmak, hem de töremize, geleneğimize, medeniyetimize, inancımıza ve İslam'ın 5 şartına sahip çıkmaktır. Biz millet olduk. Bayramlarda da millet olduk. Biz yine millet olduk. Sadece tarih birliğimiz kültür, birliğimiz vatan parçasında ikamet ettiğimiz için değil, millet olmaya bir karakter daha nakşettik. 15Temmuz'da, demokrasiyi biz biliriz diyenlere, demokrasiyi öğreterek millet olduk. 
780 bin km karenin her santimetrekaresinde, ortaya çıkan o enenji milletin yeniden mukavele imzalamasıydık. Liderinin öncülüğünde dünyaya yeniden söyleyeceklerimiz var anlayışını ifade etmekti. AK Parti teşkilatları Allah sizden razı olsun. Öyle bir süreci ortaya koydunuz, öyle bir süreci yönettiniz ki.. Bütün dünya Türkiye'nin hem zenginleşmesini hem tabi şekilde inançlı şekilde kardeşliğini geliştirmesini, hukukun üstünlüğünün ne anlama geldiğinin belkide hiç bir ülkede olmayan şekilde O gece Türkiye'nin hukuk sistemi hızlı bir şekilde çalıştı. Bu ülkeyi demokrasiden arındırmaya çalışanlara rafa kaldırmaya çalışanlara o iradeyi sergiledi.

HİÇ EKSİĞİMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL.. 
Biz biliniz ki savaşmak için insansız uçakları istemiyoruz. Bu coğrafyaya kem gözle bakanlara haddinizi bilin yoksa gereğini yerine getiririz demek için istiyoruz. Şu memleketin güzel ülkemizin güzel insanları, yolumuz sıratı müstakimdir. Hiç bir eksikliğimiz söz konusu değildir. Onların bir hesabı var. Bu hesapharı görüyoruz. Nefsimizi muhasebe ile kontral altına aldığımız müddetçe onların hesabını tersine çevirecek yaradanımızın hesabıdır. Biz onun hesabına tabiyiz. Eğer bu memleket ve toprak karakterine sadaketle sahip çıkıyorsa biz biliriz ki kul planında her şey yürümez. Teslimiyet Allah katındarır. Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmasaydık hangi belabalarla karşı karşıya kalacağımızı bilmiyorduk. Onların duaları, onlara sahip çıkmak, bütündünya seyrederken Cumhurbaşkanımızın sözlerine aynı şekilde uyup onları ensar karakteri ile muhacir olarak kabul edip kucaklaması. Bütün bunları hepsi bizi bir çok musubetten ve beladan kurtardı. Biz buna inanıyoruz. 
Biz bunu bugün yapmıyoruz. Onlarca yıl yapıyoruz. Ekkiğimiz yok mu.. Eksikten yoksun Allah'tır. Hepimizin eksiği vardır. Büyük bir yolculuktayız. İnsanlık yolculuğundayız. Hikayemiz geleceğe ait tüm nesillere örnek olabilecek hikayedir. Hiç endişe içinde olmayın. Türkiye'nin belini bükmeye çalışanlar başarılı olamayacaktır. Bu bir gün PKK, FETÖ, DAEŞ olacak. Üst akıl bir gün ötekisini oyuna sokacak. Yetmedi bir gün hepsini oyuna sokacak. 



BİZ BU ORDUNUN ASKERLERİYİZ
Biz bu ordunun askerleriyiz. Biz bu milletin askerleriyiz. Sağımıza solumuza, arkamıza bakmayacağız. Cesaretle hedeflerimize hep birlikte ama hep birlikte ulaşacağız. Bunu hep birlikte sağlayacağız. Bu konuda kararlı olduğumuzu bir kez daha ifad eetmek istiyorum. 
FETÖ.. Hiç endişe etmeyin. Kökünü kazıyacağız, 15 Temmuz'un bedelini ödeteceğiz. Bir daha bu topraklarda bizden sonra ki nesillere musallat olmaya çalışırsalar, 15 Temmuz'dan sonra yapılanları göterecekler. 
Terörle mücadelemiz devam edecektir. Son 1 hafta içinde Mardin'den Diyarbakır'a kadar, Van, Hakkari, Muş'a kadar bir çok noktada olduk. Siyaseti çocukluğumuzdan beri yapıyoruz. İnsanlarımızın gözünde ki hüzünü, kardeşliği, sitemi de anlarız.. Benim gördüğüm nokta şudur: Öyle bir hasretle kucaklıyorlar ki, "Bu terörü bitirin. Birliğimizi beraberliğimiz kucaklayalım^"

BUNUN HESABINI SORACAĞIZ
PKK terörü bu gün çok kıymetli arkadaşımızı  içimizden aldı. Bilmelisin ki bunun karşılığını alacak... Teşkilat başkanı olduğumda, Hakkari'de birinci sıra adayımız Ahmet Budak, "Başımın üzerine. Bu görevi yerine getireceğim" dedi. Bayramlaşma ziyaretine gelen iki hain ateş açtı onu orada şehit ettiler. Bunun hesabını soracağız.

HADDİNİ AŞAN... 
Bir sürü nifak ortaya atacaklar biz uyanık olmalıyız. Biz AK Parti'nin 14 yıldır Türkiye'de oluşturduğu demokrasi iklimini en önemli rehber edineceğiz. Yolumuza kalkınma ve büyüme ile devam edeceğiz. Burası şehri Trabzon.. Bir hükümdarlık şehridir. Bu meseleleri ve dünyayı iyi anlayabilir. Bir büyükelçi neymiş, "28 Belediyeye hükümetin, devletin terörden dolayı görevlendirme yapmasını doğru bulmuyormuş^".. 11 Eylül'ün failini Afganistan'da bulup niçin öldürdüğnüz diye sorarlar. Sabahtan akşama kadar DAEŞ diyorsun. Bugün PKK terörüne nasıl cesaret veriyorsun. 15 Temmuz'da söyledikleriniz aklımızdadır. Biz yıllarca dostluk yaptık. Müttefikimiz olan bu ülkeden bu kişi hakkında gerekli uyarıyı yapmasıdır. Haddini aşan kendini bilmez, ukala bir tavrı ortaya koyan bu kişiye millet gerekli cevcbı verecektir. Büyük ülkeler büyük düşünmeli. Böyle küçük adamları kendine elçi tayın etmelidir. 
Bu söylediği sözlerin geri alınması milletimizin beklentisidir.

TRABZON'A YAPILACAK YATIRIMLAR... 
1 Kasım'dan itibaren çok önemli süreçlerin altına imza attık. Çok net, bütün arkadaşlarımız bütün meselelere el birliği ile sarılmakta. Bilin ki bunu bir sevgiliye bakışın baktığı gibi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Köprübaşında yaptığımız bir yol, yapılacak bir yol. Köprübaşına yapılacak belediye binasından, Uzungöl'ün ışıklandırılmasına, Sümela'nın restorasyonuna kadar... Beşikdüzü'nün teleferiğinden, Araklı'da ki Turp'una kadar Şalpazarı'na kadar elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. 
Bir taraftan ben, bir taraftan milletvekillerimiz, Enerji Bakanımız her birimiz şehrimizin meselesini ülkemizin meselesi olarak görüyoruz. Bir taraftan üniversitemizin yatırımlarını her noktaya taşımaya çalışıyoruz. Sünmene'de ki okul, Akçaabat'ta ki... Ortahisar'da ki belediye binasını, beledoiye başkanımız hangi gayretlerle yapacak. Yeni tiyatro binamız nasıl olacak. Akyazı Stadı nasıl yetişecek. Kıymetli Cumhurbaşkanımız ve onun misafirlerine nasıl ev sahipliği yapacağız titizliğindeyiz. 
Trabzonspor'umuzu nasıl bir hale getireceğiz. Anlattıklarımız yaptıklarımızın yüzde 5'i bile değildir. Gücümüz yettiği kadar yapmaya çalışıyoruz. Yaptıkça gönlümüz temizleniyor. En son temel trafik problemlerinden biri olan Kaşüstü'nde ki sorun çözüldü. 
Trabzon üniversitesini önümüzde ki eğitim öğretim yılında Trabzon ile buluşturacağız. Havaalanı ve Demiryolu projemiz Ulaştırma Bakanlığında aynı süratle devam etmektedir. Santa harabelerinden Çal Mağarasına kadar her yere adım adım her türlü hizmeti yerine getirmek için büyük gayreti ortaya koymaya çalışacağız. 
Orman ve Su işleri Bakanımızın size iki temel müjdesi var. 
24 tane doğa ve tabiat parkı yapacak Trabzon'a... Trabzon'u pilot il olarak kabul edip önemli yatırım ortaya koyacak. Turizme ait çocuklarımızın geleceğine ilişkin önemli proje bütününü burada yapacak. 
Yomra ve Atasu Barajından suyun buraya gelmesi... 161 triyonluk bir yatırımı Trabzon ile buluşturacağız. İhalesi yapıldı...