Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye Milletvekili Feramuz Üstün, İl Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.
Divan teşekkülünün ardından söz alan mevcut merkez ilçe başkanı Mihdat Uçan, görev süresi boyunca yaptıkları hizmetleri anlatarak Türkiye’nin 2001 ve 2002 yılından bugüne kadar yaşadığı süreçleri aktardı.
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise konuşmasında, dünyanın bir çok yerinde Adalet ve Kalkınma Partisi adında yeni partiler kurulduğunu ve bunlarında başarılı olduklarını belirterek, “AK Parti iktidarları döneminde yapılanları anlatmaya başlarsanız çok uzun sürer. Bütün ülkede yatırımlar hızla devam ediyor. Gümüşhane de bundan nasibini alıyor. Hayal denilen demiryolunun proje çalışmaları başladı. İnşallah bitince ne kadar önemli olduğunu göreceğiz. İlimiz için yapılabilecek herşeyi takip ediyoruz. Yapılan hizmetler insanların gönüllerine hitap ediyor. 7 gün 24 saat milletvekili arkadaşımla birlikte Gümüşhane için çalışıyoruz” diye konuştu.
Son olarak kürsüye çıkan AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, bundan önce Köse, Kürtün, Kelkit, Torul ve Şiran ilçelerinde kongrelerin yapıldığını hatırlatarak, bu kongrelerde hiçbir tatsızlık yaşanmadığını ve birer bayram havası içerisinde gerçekleştirildiğini söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından faaliyet, gelir-gider, yeni bütçe raporları okundu. Yönetim kurulunun ibra edilmesinin ardından yeni yönetim kurulu üyeleri sahneye çıkarak Milletvekili Üstün ve İl Başkanı Çimen’le birlikte toplu fotoğraf çektirdi.
Tek liste ile gidilen seçimlerde Mihdat Uçan başkanlığındaki yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu:
"Yusuf Demir, Ömer Zor, Ekrem Oğur, Adem Ay, Sebahattin Nas, Mürsel Ateş, İlhami Gören, Baki Yücel, Ekrem Sebat Turan, Beşir Demirel, Hüseyin Ceylan, Haydar Gürbüz, Miktad Zengin, Fazlı Çilenk, Hürrem Doruk, Ayşe Sarı, Maci Çelit, Alper Yılmaz, Alper Büyükbayraktar"