Toplantıya AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İlçe Belediye Başkanları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Disiplin Kurulu Başkanı, İl Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkanı, İlçe Başkanları, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanları İlçe Gençlik Kolları Başkanları katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi partinin kurumsal yapısını sağlam temeller üzerine oturduğuna vurgu yaparak "AK Parti; Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde kurulduğu günden itibaren sürekli kendini geliştiren yapısıyla bu günlere ulaşmıştır. Bugünlere bu kadar güçlü ve her geçen gün büyüyen bir teşkilat yapısıyla ulaşmış olmamızın kaynağında ise hiç kuşkusuz kurumsal kimliğimizin temelini oluşturan katılımcı yönetim modelidir."dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde gelişen ve büyük Türkiye'nin küresel güçler tarafından hazmedilemediğinin altını çizen Revi "Sizlerin de şahit olduğu gibi özellikle bu son süreçte ülkemiz üzerine büyük oyunlar oynanmaktadır. Partimiz kurulduğu günden itibaren eski düzeni elinin tersiyle iterek hem Türkiye'de yeni bir sayfa açmış hem de ülkemizi dünyada söz sahibi olacak hale getirmiştir. " ifadelerini kullandı. 

Toplantının konsepti gereği dar kapsamlı olduğunu katılımcılara söyleyen Revi "Daraltılmış İl Danışma Meclisi Toplantımız Genel Merkezimizin talimatları gereği daha dar kapsamda ve basına kapalı olarak gerçekleştiriliyor. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.