“SİYASETİN ÖCÜ ALGISINI KADINLAR DEĞİŞTİRECEK!” 

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu ve beraberindeki İl Kadın Kolları Siyasi Hukuki İşler Başkanı Emine Altuntaş, 61saat.com haber sitesini ziyaret etti. 61saat.com haber sitesi İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan’ın sorularını yanıtlayan Ayvazoğlu, 15 Temmuz Darbe girişimi gecesi yaşananlardan Demokrasi Nöbetlerine, Trabzon Kadınından sosyal konulara ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

O RUH HALİYLE MEYDANLARA İNDİK 

15 Temmuz Darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlatan Ayvazoğlu, “Darbe girişimini öğrendiğimde evdeydim ve Televizyonu açar açmaz gördüğüm manzarayla şok oldum. Ne duruyoruz dedim ve o ruh haliyle birlikte meydanlara indik. Gerçekten insanın mayasında var ve bu milletin ferdi olmaktan gurur duydum. Başka da bu şekilde kenetlenecek bir millet daha yoktur diye düşünüyorum. Biz o gece ondan sonraki gecelerde hep sokaktaydık. Acı bir tecrübe oldu ama her şerde bir hayır vardır. Şehitlerimizin her birine minnettarız ve tanımadığımız insanlar sayesinde hayatımıza devam ediyoruz. Allah bir daha yaşatmasın ve bunu yaşatanlar da en acı şekilde yaşamış oldu. Bizim bir tesellimiz var fakat onların yok ve hiçbir zaman olmayacak. Allah bir daha onlara bu fırsatı vermesin” dedi. 




SİYASETİ DEĞİŞTİRECEK OLAN KADIN KİMLİĞİDİR

Trabzon kadının da bu sınavı çok iyi bir şekilde verdiğini ifade eden Ayvazoğlu, “Hangi parti olursa olsun siyasi bir parti adına faaliyet yaptığınızda gelen kadın sayısı bellidir. Biz çok uğraşıyoruz partisi ne olursa olsun kadının siyasette yeri olsun. Siyaseti değiştirecek ve kafamızdaki öcü gözüyle bakılan siyasetin yüzünü değiştirecek olan kadının kimliğidir. O vicdan ve o merhametle bunu başarabiliriz. Erkeklerin de üstün olduğu vasıflar var kadınların olduğu da var. O gece öyle bir toplanıldı ki istediğiniz kadar uğraşın o kadar kadını o alanda toplayamazsınız. Öyle güzel bir dayanışma vardı. Kadınların o gece ve sonraki gecelerde hep önceliği nöbet oldu. Parti olarak da bunu sınırlayamazsınız ve çok güzel bir tabloydu. Şunun da altını çizmek istiyorum, evet bu darbe milli iradeye vurulmak istendi fakat asıl hedef Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dı.” diye konuştu. 

KARADENİZ KADINI GÜÇLÜDÜR! 

Trabzon kadınıyla alakalı da önemli açıklamalar yapan Ayvazoğlu, “Trabzon kadını hatta Karadeniz Kadını güçlü bir kadın, bu coğrafik özellikleriyle de bağlantılıdır. Karadeniz kadını evinde söz sahibi. Çalışmayan kadını atıl kadın olarak göremeyiz çünkü en büyük ve en zor iş ev hanımlığıdır. Kadının istihdama katkısı çok büyük fakat bunu istatistiklere dökemiyorsunuz çünkü kadınlarımız tarlasında bağında çalışıyor ve bunun istihdamda karşılığı yok. Kadınlarımız o kadar baskın ki oğluna da eşine de iş isteyebiliyor. Evlerimizde gizli bir reisliği kadınlarımız yapıyor bunu genellemeye vuramayız istisnalar tabiî ki de vardır. Trabzon kadını güçlü fakat Trabzon erkeği de kadınına çok sahip bunu da göz ardı edemeyiz” şeklinde konuştu. 



GÖNÜLLÜ GRUPLAR OLUŞTURDUK 

Kadınların artık siyasette yer almak için çaba gösterdiğini de ifade eden Ayvazoğlu, “Konuyla alakalı bizler de gönüllü gruplar oluşturduk ve bu insanları siyaset dışı bırakmak istemedik. O gruplar bizimle birlikte çalıştılar ve yetemediğimiz yerlerde onlar devreye girdiler. Zamanla onlar girecek biz çıkacağız sonuçta bu bir nöbet değişimidir. 15 Temmuz Darbe girişimiyle birlikte kadınların aktif siyasette yer almak istemesi çok arttı. Girişimci kadınlarımızla alakalı da çalışmalarımız var onları ziyaret ediyoruz, eksikleri gedikleri neyse öğreniyor ilgili makamlara rapor halinde iletiyoruz. Bunu sadece biz değil tüm şehirlerimizde yapılıyor. Bunları sahada görebilirsiniz masa başında yapılacak bir iş değil. Kadın Kolları sadece kumanya dağıtan, broşür dağıtan bir misyonu yoktur. Biz de buna göre bir ekip oluşturduk.” dedi. 


CEZAEVİNE OYUN PARKI İÇİN ÖN AYAK OLDUK

Kadın Kollarının misyonuna dair açıklamalarda bulunan Ayvazoğlu, “Biz Kadın Kolları olarak bir çok konuyu masaya yatırdık. Mesela uyuşturucu maddelerle alakalı riskli mahallelerimizde kadınlarımıza bilgilendirme yapılması için çalışmalar yaptık. Bir başka örnek olarak, Bahçecik Cezaevinde bir kadın çocuğuyla beraber ve bu yüzden oraya oyun parkı yapılması için ön ayak olduk. İnsan Hakları birimimiz bununla alakalı çalışma yaptı ve biz aracı olduk, onların sesinin duyulmasını sağladık.  Mesela siyasi uslüp, siyasi dil, siyasi nezaket için bilgilendirme çalışması yapmak istiyoruz ve bunu Genel Merkeze ilettik ve olumlu da bir geri dönüş aldık. Özellikle sosyal medyada siyasi dil çok aşağılarda ve bunun siyasi partisi yok bunu her kesimden insan yapabiliyor. 1 Ekim Dünya Çocuk günü o güne özel hastanede çocuklara Resim Öğretmenlerimizle birlikte resim yaptırmayı düşünüyoruz.” diye konuştu. 



EN ÇOK İŞ YAPAN AMA EN AZ GÖRÜNEN BİRİM 

AK Parti Trabzon İl Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak birçok faaliyette bulunduklarını fakat en görünmeyen birimleri olduklarını belirten Ayvazoğlu, “İlçe ilçe yarasına dokunmadığımız, omzunu tutmadığımız neredeyse kadın kalmadı. Geçici çözüm olabilir fakat bunlara da ihtiyaç var. Bayramlık elbisesinden Kurban Bayramı etine, kumanyasından kırtasiyesisine kadar birçok şey yapıp ulaşıyoruz fakat ulaştıkça daha çok çıkıyor. Bunun fotoğraflarını çekerek reklam da yapmıyoruz çünkü bunu biz siyasi parti çatısı altında yapıyoruz fakat önceliğimiz Allah rızası içindir. Çünkü o rızayla yaptın mı birçok hayır kapısı açılıyor biz buna şahidiz ve yaşıyoruz. Bizim öyle büyük bir bütçemiz yok fakat Allah’a şükür yardımsever hayırsever vatandaşlarımızla biz aracı olmaya çalışıyoruz. Ben sana geldim bir kumanya verdim falan değil mevzu onlarla sürekli iletişim halinde olmak çok ama çok önemli.” dedi. 





PARTİ DERKEN DAVADAN BAHSEDİYORUM 

AK Parti Trabzon Kadın Kolları olarak çok ciddi bir üye sayısına da ulaştıklarını ifade eden Ayvazoğlu, “Partiye gelen veya bizim gittiğimiz kadınlarımız Kadın Kollarına üye olmak istediğini söylüyor fakat öyle bir şey yok, partiye üye olmak var. Çalışmalarımıza katılmak isteyen bizlerle toplantılara katılmak isteyen çok var ve biz de bunu değerlendiriyoruz” dedi. Siyasi geçmişinden de bahseden Ayvazoğlu, “Siyasetin içerisinde hiçbir zaman bir göreve talip olmadım, bu benim için bir prensiptir. Ben görev verilen yerinde olurum ve İl Kadın Kolları Başkanlığı hiç aklımın ucunda yoktu. Siyasi anlamda hala daha bir hedefim yok ve partime hizmet etmek istiyorum ve iyi de hizmet etmek istiyorum. Benden sonra gelecek olan için de en güzel şekilde alt yapıyı oluşturmak istiyorum. Ben parti derken aslında ‘Davamızdan’ bahsediyorum. O yüzden ben değil önemli olan davamdır. Allah ömür verir de bir gün yaşlanırsam çocuklarıma torunlarıma bunları anlatacağım ve böyle bir miras bırakabileyim.” şeklinde konuştu.