61SAAT HABER SERVİSİ

Ak Parti Trabzon’da kongre heyecanı devam ediyor. 

Geçtiğimiz hafta yapılan Hayrat ve Araklı kongrelerinin ardından bugün de Maçka ve Yomra kongreleri gerçekleştiriliyor. Maçka’da mevcut başkan Sedat Kongur, tek liste ile gidilen seçimde yeniden başkan oldu.

YOĞUN PROTOKOL KATILIMI

Pandemi tedbirlerinin alındığı kongreye, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Bölge Koordinatörü Polat Türkmen, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ve Bahar Ayvazoğlu, Ak Parti Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Ak Parti Araklı İlçe Başkanı Şaban Bıyık, Ak Parti Maçka İlçe Başkanı Sedat Kongur ve yönetimi, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali ve partililer katıldı. 

KİMSEYİ ÖTEKELEŞTİRMEDEN DEVAM EDECEĞİZ

Maçka İlçe Başkanı Sedat Kongur, “Kuruluşundan beri içinde bulunduğum partime bir dönem daha hizmet etmek için bizleri uygun gören herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 2023 hedeflerine adım adım kimseyi ötekileştirmeden devam edeceğiz. Küsmeden durmadan darılmadan herkesi kucaklayan anlayışla ilerleyeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağımızın sözünü buradan veriyorum. Hedef 2023 durmak yok yola devam” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’NİN KADERİ İLE TÜRKİYE’NİN KADERİ AYNIDIR

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, “Ak Parti sıradan bir parti değil. Dünyanın içinde bulunduğu durumu değerlendirdiğimizde verdiğimiz mücadele Türkiye’nin istiklal mücadelesidir. Şu an öyle bir durumdadır ki Türkiye, Ak Parti’nin kaderi ile Türkiye’nin kaderi ile aynıdır. Ak Parti ne kadar güçlü olursa Türkiye de o kadar güçlü olur” dedi.

AK PARTİ’NİN KIYMETİNİ BİLELİM

Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman, “Biz partimizi kaybetmiştik.     Lütfen Ak Parti’nin kıymetini bilelim. Eren Bülbül’ün doğduğu topraklardayız ancak şunu unutmamalıyız Eren Bülbül’ü ve Astsubay’ı şehit eden teröristler buraya kadar gelebilmiştiler. 1919’da Atatürk’e sahip çıkmak ne ise Tayyip Erdoğan’a da sahip çıkmak odur. Türkiye’de 50+1 yetmez, bize 61 lazım. İlçe başkanımız deneyimli tecrübeli. Kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu.

TEŞKİLATA TEŞEKKÜR ETTİ

Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Göreve devam edecek olan ilçe başkanı ve ekibini tebrik ederek bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı da teşekkür etti.”

AK PARTİ’DEN SONRA YERLİ VE MİLLİ OLDUK

Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “İnandığın yolda yürü sloganıyla beraber 19 yıldan beri inandığımız yolda yürümeye devam ediyoruz. Eskiden Cumhurbaşkanı başka bir devlet başkanı ile görüştüğünde ülkede günlerce gündem olurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce emir verilen bir ülkeydi. IMF’nin kapısında dilencilik yapılıyordu. İç çekişmeler, terör, ekonomik zorluklar, siyasi belirsizlikler, hastane kuyrukları, çiftçiler ve her alanda zorluklar içerisindeydik. Savunma sanayiinde güçsüzdük. Ne oldu Ak Parti kurulduktan sonra. O günden itibaren yerli ve millileşmeye başladık. Dünyada süper güç olma yolunda bu ülkeyi ileriye getirmek içni her türlü planlamayı yaptı. Yollar, havalimanları, hastaneler, havayolları, deniz yolları, savunma sanayi yapıldı. Araba yapacağız şimdi de. Yerli ve milli. İkinci ligde top koşturan bir takımdık şimdi Süper Lig’de top koşturuyoruz. Dünyada ilk 4 takımın içerisinde Türkiye konuşuluyor 18 yılın sonucunda. Fındık sezonundan önce fındık fiyatınının açıklanması ilk talebimizdi. Türk fındığı eşi ve benzeri olmayan bir fındık. Şu anda 3 milyar dolara yaklaştı fındık ihracatı. Bütün bunları kendi aramızda konuştuk. Cumhurbaşkanımıza arz ettik. 2 yıldan beri fiyat önceden açıklanıyor. Fiyat da yukarı çekildi. Üretici ihtiyacından fazlasını saklarsa bu fiyatın böyle kalacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

GÖREVDEN AYRILMAK SORUMLULUĞU DEĞİŞTİRMİYOR

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “İnandığın yolda yürü sloganı le gerçekleştirmiş olduğumuz 7. Olağan Genel Kurulumuz ilçemize ve şehrimize hayırlı olsun. Bize verilen desteğin hiçbir şekilde heba edilmediğini kıymetli vatandaşlarımıza anlatmalıyız. Göreve devam edecek ve ayrılacak arkadaşlarımız olacak. Görevden ayrılmak sorumluluğu düşürmüyor. Yine inandığı yolda yürümeye devam edecek. Teşkilatımızı daha da kuvvetlendireceğiz. bütün dünya mazlumları bizim gözümüzün içerisine bakarak umut ışığı bekliyor. Burada emeği geçen teşkilatlarımıza, ilçe teşkilatlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

YÖNETİM LİSTESİ ŞU ŞEKİLDE OLUŞTU

Ak Parti Maçka İlçe Başkanı Sedat Kongur, Turgay Çoban, Selahattin Akın, Mustafa Karakaş, Nuray Çolak, Fatma Kargı, Osman Özcan, Ünal Kar, Ömer Çolak, Zekeriya Aksoy, Abdulkadir Çavuş, Genç Aydın, Ali Murteza Bulut, Temel Kadıoğlu, Mehmet Erden.