Seçim Çalışmalarına Trabzon’un Merkez ilçesi Ortahisar’da devam eden Dünya Şampiyonu ve AK Parti Milletvelili adayı Selçuk Çebi günün ilk ziyaretini EYOF Parkı’nda iftar için hazırlanan ailelere yaptı. Burada vatandaşlarla bir müddet sohbet edip hayır dua ve destek istedi. Ziyaretler sırasında semaveri alevlenen bir vatandaşın yardımına koşarak, olumsuz bir durumun yaşanmaması için gerekli müdahaleyi yaptı.

Selçuk Çebi daha sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne geçerek burada Ortahisar Belediyesi, KTÜ Öğrenci Konseyi ve ÜniAk Kulübü’nün, KTÜ Kanuni Kampüsü Yerleşkesinde KTÜ’de öğrenim gören öğrenciler  için oluşturduğu iftar programında 1200 öğrenci ile bir araya geldi.

Gençlerin geleceğin teminatı olduğunu belirten Çebi, Attığımız her adımda gençlerimizin geleceğini düşündük diyerek “AK Parti olarak gençlerimizin iyi yetişmeleri, farkındalığı yüksek birer vatandaş olmaları; kültür, sanat ve spor ile ruhen ve bedenen güçlenmeleri için çok önemli adımlar attık. Gençlerimize yönelik hizmetlerin bütüncül bir yaklaşımla sunulması ve yaygınlaştırılması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığını kurduk. Gençliğin karar alma mekanizmalarına daha erken katılmasını sağladık. Seçilme yaşını 25’ten 18’e düşürdük” dedi. Üniversite öğrencilerinin başlıca sorunlarının barınma, burs ve mezun olduktan sonraki yaşamı olduğuna değinen Çebi  “2002 yılında 76 üniversite mevcut iken 2018 yılında bu sayıyı 207’ye çıkardık. 2003 yılında yaklaşık 452 bin öğrenciye burs verilirken, 2018 yılında 1 milyon 600 bin öğrencimize burs ve kredi verir duruma geldik. Öğrenci başına 45 TL olan bursu da 470 TL’ye çıkardık. Yurt sayımızı artırdık ve artırmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da başvuru yapan her gencimize yurt ve burs imkanı sağlamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Üniversite gençliği için asıl yaşamın mezun olduktan sonra başladığını belirten Çebi “Genç girişimciliğini daha da güçlendirerek, ülke genelinde yaygınlaştıracağız. Gençlerimizin kendi ayakları üzerinde durmalarını kolaylaştırmak adına, girişimcilik ruhuna sahip gençlerimize sağlanan maddi yardımların başvuru prosedürlerini azaltacağız. Finansman, teknoloji, işletme ve pazarlama gibi konularda programlarla genç girişimciliği teşvik edeceğiz. Genç işsizlik oranını kalıcı bir şekilde düşürecek, gençlerimize nitelikli istihdam imkanları oluşturacağız. Gençlerimiz için “Kariyer Merkezleri” kurarak gençlerin ortaöğretimden yükseköğretime geçişte eğitim ve kariyer planlamasına yardımcı olacağız.” dedi.

İftar programı sonrasında Milletvekili adayı Selçuk Çebi’ye KTÜ öğrenci konseyi ve ÜniAK  tarafından doğum günü sürprizi yapıldı. Çebi kesilen pasta sonrası öğrencilere teşekkür etti.

Selçuk Çebi daha sonra programına Beşirli sahilinde bulunan vatandaşları ziyaret ederek devam etti. Çay davetlerini geri çevirmeyen Çebi, Vatandaşlar ile muhabbet edip hayır dua ve desteklerini istedi.

Günün sonunda ise seçim çalışmaları nedeniyle ailesi ile çok zaman geçiremeyen AK Parti Milletvekili adayı Selçuk Çebi’yi bir sürpriz bekliyordu. Beşirli sahil bandında çalışma yaptığı alana habersiz gelerek doğum günü pastası sürprizi yapan eşi ve çocukları ile kucaklaşan Çebi’nin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.