Karadeniz’de bu günlerde en önemli gündem maddesi fındık fiyatları. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin henüz fiyat açıklamadığı fındıkta üreticiler, tedirginlik içinde fiyatın ne olacağını beklerken, haftaya 13 liradan giren fındık fiyatı, haftayı 12 liradan kapatarak 1 lira geriledi.

Daha önce TMO’nun üreticileri mutlu edecek bir açıklama yapacağını söyleyen AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, katıldığı TV programında fındıkla ilgili çarpıcı açıklamalar  yaptı. 

Tarım Bakanı ve Toprak Mahsulleri Ofisi’yle yaptığı görüşmeler hakkında açıklamalarda bulunan Yeediyıldız, “TMO ile Giresun fındığı için 13 levant kalite fındığı için 12,5 liraya anlaştım. TMO o fiyatı açıklayacaktı. Ancak TMO Genel Müdürü daha sonra bana bu sene rekolte tahmin ettiğimizden az. O nedenle en az 16 lira vermemiz gerekir ki serbest piyasada 13 liraya fındık gitsin para olmadığı için bize bu fiyatı da veremeyeceğimiz için en iyisi fiyat açıklamayalım. Zaten serbest piyasada fiyat yükseliyor’ şeklinde konuştu.”

Fındık fiyatının yükseleceğini söyleyen Yediyıldız, “fındığı kendi haline bırakırsak 14 liraya çok rahatlıkla bulur zaten. Şimdi biraz düştü. Ama bunun nedeni de okulların açılmasından dolayı. Önümüzdeki haftadan itibaren ben inanıyorum ki fındık fiyatı 14 lirayı rahatlıkla bulacak. Ben bir milletvekili olarak fındık için elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Bundan sonrası devletin bileceği iş, para işi” diyerek konuşmasını bitirdi”