AK Parti Trabzon’da yapılacak olan ilçe kongreleri öncesi adaylar ortaya çıkmaya başladı. 

AK Parti Maçka Gençlik Kolları eski başkanı İbrahim Mazlum'dan sonra Oykan Gülen de adaylığını açıkladı.

Gülen, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Mevlana ‘Dert insanı yollara düşürür’ anlayışına inanan ve buna göre hareket etmeye çalışan birisiyim. Bizim tek derdimiz var : Maçka. Maçka bir ve beraber olursa Trabzon kazanır,Trabzon kazanırsa Türkiye emin adımlarla 2023,2053,2071 hedeflerine daha kolay ulaşacağını düşünüyoruz. Bu düşünceyle arkadaşlarımız, parti üyelerimiz, delegelerimiz, partiye hizmet etmiş kuruluştan bugüne kadar her kim var ise görüşme yapmaya, istişare de bulunmaya çalıştık. Bunun sonucunda da bizlere bir sorumluluk yüklenmiş oldu. Maçka için bizler buna kayıtsız kalamazdık. Bu anlayışla Cumhurbaşkanımızın çizmiş olduğu hedeflere bizler de Maçka olarak bu süreçte en üst düzeyde sağlayacağımızı inandık ve bu yola çıktık. 

MAÇKA İÇİN VARIM...
Kurulduğundan bugüne kadar her kademesinde görev almaktan gurur duyduğum Adalet ve Kalkınma Partim ve Hizmet etmekle onur ve mutluluk hissettiğim güzel ilçem Maçka için her zaman doğru olduğuna inandığımız her olayda, her şartta ve koşulda var olmuşuzdur ve var olmaya da devam edeceğiz.

Bu yola çıkarken temel amacınız nedir ? 

Yenilenen sistem dahilinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliği ve talimatıyla ülkemizde gerçekleşen atılımlara bir nebze de olsa Maçka'dan destek olmak ve ilçemizi de 2023,2053,2071 vizyon ve dava anlayışıyla bütünleştiren, yol gösteren, kucaklayan, dinamik yüklü olan bir solukla, yeni ve taze bir anlayış, 'Daha iyiyi yaparız' düşüncesinin hakim olduğu hizmet kadrosuyla yola çıkıyoruz.
Bizler Ak Parti hareketini bir ‘Dava’ olarak görüyoruz. Bu davaya inanıyoruz ve sonuna kadar da bizlere düşen görev ne ise yapmaya gönüllü olan neferleriz. Bugün itibariyle hem Türkiye’yi çevreleyen içteki hain yapılar ve dıştaki düşmanlarımıza bir ve beraber  olursak ancak gerekli mücadeleyi verebilir diye inanıyoruz. Dava olan yerde de ‘Sen-ben’ kavgası  değil ‘Biz’ düşüncesi öne çıkar. Bizlerde bu düşünceyle hareket edip bu davaya destek nasıl oluruzun derdindeyiz. 
Bu süreçte kimlerle görüşüldü ?
Şu an için partimizin tüm kurullarıyla görüşmelerimizi tamamladık. İl Başkanı şu an partimizde sorumlu olduğumuz kişidir. İl Başkanımız Haydar REVİ beye de randevu talebimizi ilettik.
Bu süreçte tüm teşkilat yetkililerine düşen görev temayül yoklamalarını titizlikle yapmak ve hataya mahal vermeden İlçemizi,İlimizi ve Ülkemizi aydınlık yollara ulaştıracak kadroları sürece dahil etmektir. Ben ve arkadaşlarımız parti hiyerarşisine inanan ve bu sorumluluğu taşıyan mensuplardır. 

Kurulduğundan bugüne kadar bu davaya hizmet etmiş ve halen hizmet etmekte olan partimizin her üyesi hep daha iyiyi yaparız anlayışıyla hareket ettiklerine inancımız tamdır. Partimizin en önemli şiarlarından olan 'İstişare'lerimizi de partimizin tüm kesimleriyle yapmaya çalıştık. Onlarında aynı dava aşkı ve heyecanı taşıdıklarını gördük. Bizlere de yüklenen bu sorumluluk bilinciyle bu hizmet yarışında olmaya karar verdik.

BİR VE BERABERİZ...

Birliğimizden ve beraberliğimizden asla ödün vermeyeceğiz. Biliyoruz ki biz bir ve beraber olursak alçak hainler ve terör örgütleri bu vatan üzerinde yaşama imkanı bulamayacaklardır. Zaman safları sıklaştırma zamanıdır. Bizler bunun da bilinciyle hareket ediyoruz ve tüm teşkilatımızın da aynı duygu ve düşünceleri taşıdığına inanıyoruz.

MAÇKA TRABZON'DUR,TRABZON TÜRKİYE'DİR..

Evet.
Bizler Maçka'da bu birlikteliği sağlarsak Trabzon'a destek oluruz. Trabzon'a destek olursak Türkiye'ye güç veririz anlayışıyla yola çıkıyoruz.
16 Eylül 2017 Tarihinde gerçekleşeek olan Ak Parti Maçka Olağan Kongresinde Maçka İlçe Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum.

Oykan GÜLEN Kimdir ?

Doğduğu ve büyüdüğü ilçesine Maçka’ya aşık birisi.
Maçka İmam Hatip Lisesinin okul birinciliği ile bitiren Oykan GÜLEN Önce Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimini Kamu Yöneticisi olarak bitirdikten sonra Turizm Bölümünü bitirdi. KTÜ’de İşletme ABD’nda Master’ını tamamladı. Bu süreçte serbest ticaret hayatına atıldı. Turizm sektörüyle uğraşmaktadır. Maçka’yı ve Maçka sorunlarını iyi bilen Oykan GÜLEN çözümün hep birlikte kollektif akılla olacağına inanan birisi. Yönetişim modeline inanan ve sürece katkı sunacak herkesle ötekileştirmeden, ayrıştırmadan görüşülmesi gerektiğini ve önyargılardan sıyrılarak çözüme ulaşmanın faydalarını gören ve bilen birisi.
Trabzon İlim,Ahlak,Çevre Derneği kurucu başkanı ve halen Tüm Maçkalılar Derneği başkanı olan Oykan Gülen her zaman sosyal çalışmalarda bulunmaktan ve ilçesine hizmet etmekten geri durmamıştır.
Evli ve bir çocuk babası olan Oykan Gülen İngilizce ve Arapça bilmektedir."