61SAAT HABER SERVİSİ - Cumhur İttifakının, Trabzon’da Belediye Başkan adaylıkları ve Belediye Meclis Üyelikleri için listeler netleşti. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede,  Belediye Başkan adaylıkları ve Belediye Meclis Üyelikleri için başvuru evraklarının bir bölümü bugün Yomra Şana’da ki Trabzon Adliyesinde İl Seçim kuruluna teslim edildi. 
İl Başkanı Haydar Revi, 61saat.com’a yaptığı açıklamada, “oluşturduğumuz listeleri seçim kuruluna teslim ettik. 22’sine kadar eksikleri teslim edeceğiz. 22’sinde listelerimiz netleşmiş olacak” dedi. 
Seçim takvimine göre siyasi partiler aday listelerini yarın yani 19 Şubat saat 17:00’a kadar seçim kurullarına bildirmesi gerekiyor. 

SEÇİM TAKVİMİ...
19 ŞUBAT 2019 SALI - Büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıklarının, büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına alındı belgesi karşılığında elektronik ortamda DVD, flash bellek, hard disk vb. ile fiziki ortamda kağıt olarak en geç saat 17.00'ye kadar vermelerinin son günü.

21 ŞUBAT 2019 PERŞEMBE - Siyasi partilerin aday listesindeki eksiklikleri tamamlamalarının son günü.

22 ŞUBAT 2019 CUMA - Geçici aday listelerinin (bağımsız adaylar dahil) ilçe seçim
kurulları, büyükşehir belediye başkan adaylarının ise il seçim kurulları tarafından mahallinde alışılmış usullerle ilanı ve itirazların başlaması.

İl ve ilçe seçim kurullarınca, geçici adayların, kanunda yazılı adaylık şartlarında noksanlık veya aykırılık bulunup bulunmadığının doğrudan incelemeye alınması

23 ŞUBAT 2019 CUMARTESİ - Geçici olarak ilan edilen aday listelerine karşı ilgili ilçe seçim kuruluna, büyükşehir belediye başkan adaylığı için ilgili il seçim kuruluna yapılacak itirazların son günü (Saat 17.00)

Sandık kurullarında görev alacak olan üye listelerinin siyasi partilerce verilmesinin son günü

24 ŞUBAT 2019 PAZAR - Sandık kurulu üyelerinin SEÇSİS'e girilmesine başlanması,

25 ŞUBAT 2019 PAZARTESİ - Geçici olarak ilan edilen aday listelerine karşı ilgili ilçe seçim kuruluna, büyükşehir belediye başkan adaylığı için ise ilgili il seçim kuruluna yapılan itirazların karara bağlanmasının son günü

26 ŞUBAT 2019 SALI - Sandık kurullarının teşkiline karşı şikayetlerin başlaması (Saat 08.00)

27 ŞUBAT 2019 ÇARŞAMBA - İlgililerin ilçe seçim kurulu kararlarına karşı il seçim kuruluna, ilseçim kurulunun büyükşehir belediye başkanlığı adaylarına ilişkin kararlarına karşı Yüksek Seçim Kuruluna itirazlarının son günü

28 ŞUBAT 2019 PERŞEMBE - Sandık kurullarının teşkiline karşı yapılan şikayetlerin ilçe seçimkurulunca karara bağlanmasının son günü

Seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına başlanılması