AK Parti ülkemizde ki ekonominin nabzını tutmak için yeni çözüm önerilerini masaya yatırarak 81 ilde bütün vatandaşların taleplerini göz önünde bulundurmaya hazırlanıyor. Bu bağlamda "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" projesi kapsamında bütün illerde geniş çaplı bir analiz gerçekleştirilerek vatandaşların dertleri dinlenecek ve ardından yeni çözüm önerileri sunulacak.

AK Parti'den alınan son bilgilere göre Ekonomi İşleri Başkanlığı'nca başlatılacak olan "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" projesinde 81 ilde ekonominin nabzı tutularak vatandaşların beklentileri dinlenecek. Her il üzerinde ayrı bir ekonomik gündem olması sebebiyle, başlatılacak olan proje sayesinde toplanacak olan son bilgiler, genel merkeze en kısa zamanda ulaştırılacak. 

Yapılacak olan saha çalışması ile anketler oluşturulacak ve doğrudan vatandaşlarla görüşmeler yapılarak, sokaktaki halkın öncelikleri belirlenmiş olacak.

81 İlde Anket Gerçekleştirilecek

Bu anketlerde vatandaşlara illerinde son 15 yıl içerisinde gerçekleşen projelerden kendilerini en çok memnun edenle birlikte gelecek süreç içerisinde ne gibi yatırımların gerektiği ve bu projelere nelerin engel olduğu soruları yöneltilecek. Anket sonuçları ışığında illerdeki ihtiyaçlar belirlenerek, yapılacak olan analizlerde kalkınmayı hızlandıracak ve bunun yanında şehirleri bir cazibe merkezi haline getirecek olan projelerin ve yatırımların belirleneceği belirtildi.

Tüm iller genelinde sosyoekonomik farklar gözetilmeden yeni projeler için işadamlarından esnaflara, üniversite yöneticilerinden akademisyenlere kadar bütün gruplarla bir araya gelinecek. 

Yapılacak olan toplantılarda şehirlerin ekonomik anlamdaki beklentileri görüşülecek. Yaklaşık 10 milyon kadar üyesi bulunan AK Parti bu proje sayesinde vatandaşların ekonomik beklentilerini ölçmek amacıyla parti teşkilatlarını da yeniden bir araya toplamış olacak.