AK Parti Of Gençlik Kolları Olağan Kongresi, Of Belediyesi Konferans Salonunda yapıldı. 

Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, kongrede yaptığı konuşmada, ilçede gençlik kolları üye sayısının yüzde 50'nin altına düşmeyeceğini belirterek, "Bunun için gece gündüz demeden mücadele edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın gençliğe nasıl değer verdiğini ve nasıl sizinle alakalı olduğunu gördünüz. Bunun için herkes gece gündüz çalışsın, elinden geleni yapsın." dedi. 

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da "Gençler, siz sadece AK Parti'nin gençlik kolları değilsiniz. Sadece bu ülkenin umut ışığı değilsiniz. Rabbimin emaneti, bütün mazlumların umut ışığısınız." ifadelerini kullandı. 

Kongreyle görevi bırakan Of Gençlik Kolları Başkanı İlyas Bayraktar ise AK Parti'nin 6 yıldır neferi olduğunu belirterek, "Hamdolsun dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde siyaset yapma imkanı bulduk. Bu yüzden kendimi çok şanslı görüyorum ve Of İlçesinde bu görevi sürdürmenin mutluluğunu yaşıyorum." diye konuştu. 

Son iki dönemdir Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüten İlyas Bayraktar'ın yaş haddi nedeniyle yeniden aday gösterilmediği kongrede, Ahmet Ali Kapıcıoğlu başkanlığındaki tek listeyle seçime gidildi.

Yapılan oylama sonucunda Kapıcıoğlu, AK Parti Of Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi.  

Kapıcıoğlu başkanlığındaki gençlik kolları yönetiminde Ali Kemal Kara, Ünsal Kazan, Mert Birkan, Feyzullah Onur, Enes Zorlu, Fatih Hacımustafaoğlu, Merve Okutan, Eda Zengin, Fatih Karaahmetoğlu, Furkan Sadıkoğlu, Eren Değirmenci, Serkan Şenocak, Mehmetcan Karataş ve Volkan Koç yer aldı.

Kongreye, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, İl Başkan Yardımcısı Uğur Aydın, AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali ile Of Belediye Meclisi üyeleri de katıldı.