Karakaya, Akkaya, Geçit, Aktoprak, Karlık ve Tos mahalleleri adına açıklama yapan Fikri Bulut, Ortahisar Belediyesi'nin yapacağı köy pazarlarının köylüler için yeni bir gelir kaynağı oluşturacağını söyledi. Bulut Ortahisar Belediyesi'nin Kireçhane'de açtığı organik pazarın Aygören, Çağlayan, Akoluk, Yalıncak gibi mahallelerde açacak olmasından dolayı yöre halkının büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek onlar adına  Başkan Genç’e teşekkürlerini iletti. 


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Genç ise kırsal kalkınmayı ve köylerde üretimi desteklemek için başta köy pazarı olmak üzere birçok projeyi yeni dönemde hayata geçireceklerini söyledi. Genç, "Kırsal mahallelerimizde üretilen, hem tarımsal hem de yöremize has diğer ürünlerin doğrudan halkımıza ulaştırılması için projeler geliştirdik. Kireçhane Pazarı ile başlayan çalışmayı Aygören Vadisi, Çağlayan, Akoluk, Yalıncak vb. mahallelerimizde de uygulayacağız. Bu çalışma ile ürünlerimizin doğrudan tüketicimize ulaşmasını, kırsalda ekolojik üretimin artırılmasını sağlayacağız. Böylece kırsal mahallelerimizde istihdamın önemli miktarda artırılmasını hedefliyoruz." dedi.  


KIRSAL ÜRETİM İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT
Organik köy pazarı projesinin kırsal üretimi desteklemek için önemli bir fırsat olduğunu belirten Başkan Genç, "Karakaya, Akkaya, Geçit, Aktoprak, Karlık ve Tos gibi mahallelerimiz önceden tarım ve hayvancılık merkeziydi. Son zamanlarda tarım ve hayvancılıkta biraz gerileme oldu ve kırsal üretim oldukça azaldı. Bunu bertaraf etmek için organik köy pazarı projesini geliştirdik. Projemizle birlikte bu bölgeler yeniden hayat bulacak. Vatandaşlarımız organik pazarlarda hayvansal ve tarımsal ürünlerini satarak gelir elde edecekler. Elde edecekleri gelirlerle de daha çok üretecek ve daha çok kazanacaklar. Birbirini destekleyen bir süreç olacak. Böylece istihdama da önemli bir katkı sağlayacağız. Diğer yandan tarım ve hayvancılıkla ilgili dışa bağımlılığı azaltarak, ülkemiz ekonomisine de katkı sağlayacağız. Ayrıca vatandaşlarımız, yerli üreticilerimiz tarafından  üretilen organik ürünlerle sağlıkla beslenme olanağına kavuşacaklar. Projemizi kırsal üretimin desteklenmesi için önemli bir fırsat olarak görüyorum." diye konuştu.