61SAAT HABER SERVİSİ-

Ankara’ya yakın isimlerden edindiğimiz bilgilere göre Ak Parti Ortahisar İlçe kongresi bugün ileri bir tarihe ertelenecek.

Fakat erteleme yazısıyla birlikte Of ilçesinde yaşandığı gibi başkanlık görevine biri atanacak mı? Bu henüz netleşmiş değil. Gün içinde tekrar değerlendirilecek. Ama erteleme olacağı kesin. En istekli aday adaylarından Yasin Aydın kongre olurda teşkilatın kabul edemeyeceği bir isimde karar kılınırsa aday olacağını ifade ederken aday adaylarından Halil İbrahim Demirtaş genel merkezin kararına saygı duyacağını kendisi aday gösterilmezse kongrede aday olmayacağını belirtti. Genel Merkez aday gösterirse görevden Kaçmam diyen Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu ile Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi’de beklemede. Görev verilirse yaparız verilmezse açıklanan adaya saygı duyarız görüşündeler.
Aday Adaylarından Dündar Ayyıldız’da da aynı görüş hakim. O da kongrenin tek listeli olmasından yana. Meclis üyeleri Hüseyin Canım ile Hüseyin Yılmaz hiçbir açıklama yapmazken yakın çevrelerine ‘Genel merkezin kararına her zaman saygı duyulmalı’ görüşünü belirtiyorlar. 

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve Ortahisar İlçe Başkanlığına adı geçen Hasan Dilekoğlu ise sessizliğini koruyor, herhangi bir açıklama yapmayan Dilekoğlu aday gösterilmesi halinde göreve hazır olduğunu daha önceleri dile getirmişti. 
Son günlerde ismi sıkça gündeme gelen Ak Parti Trabzon İl Yöneticisi Alper Bektaş’ta sessizliğini koruyan isimler arasında.