HUZUR VE GÜVENİ BOZAMAYACAKLAR

Türkiye’de terörle mücadelenin kararlılıkla ve büyük bir başarı ile devam ettiğini, terör örgütlerinin tamamen temizlenmesi adına gerçekleştirilen operasyonlara vatandaşın tam destek verdiğini belirten Başkan Altunbaş, “Ülkemiz terörle mücadelede içerde ve dışarda operasyonlarını kararlılıkla ve başarıyla sürdürmektedir. Terör örgütlerinin kökünü kazımak adına güvenlik güçlerimizce büyük bir mesafe kat edilmiştir. Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşlarımız güvenli ve huzur içerisinde bir ortamda yaşama fırsatını yakalamıştır. Bu huzur ve güveni bozmaya çalışarak vatandaşa korku yaymayı amaçlayan PKK terör örgütü, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi Yaygınyurt Köyü’nde 24 Haziran Pazar günü AK Parti sandık müşahidi olarak görev yapan köy bakkalı Mevlüt Bengi'yi ellerini elektrik direğine bağlayıp başından vurarak alçakça ve haince infaz etmiştir” dedi.

BİZE HAD BİLDİREMEZLER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaşanan olayın ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı arayarak teröristleri yakalayacağını söylemesinin ardından Soylu’ya ‘Haddini bil’ diyen Buldan’a ‘Bize ancak milletimiz haddimizi bildirebilir’ cevabını veren Altunbaş Soylu’ya destek verdi. Altunbaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP’li Buldan’a söylediği ‘O köyde taş taş üstünde bırakmayacağım. O teröristleri yakalayacağım. Sizi CHP bile kurtaramayacak’ açıklamalarının arkasında olduklarını söyleyerek, “Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun açıklamalarına katılıyoruz. Her sözünün de arkasındayız. Türkiye’de son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da bu mücadele kararlılıkla sürecek. Milletimiz de kime haddini bildireceğini iyi bilir. Vahim hadiseyi gerçekleştiren teröristlere haddini bildirmeye kalkmayan siyasi temsilcilerin İçişleri Bakanımıza bildirebileceği en ufak bir şey yoktur. Bakanımızın sonuna kadar yanında ve destekçisiyiz” diye konuştu.

BÖLGEDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Öte yandan, Ağrı’da olayın yaşandığı bazı köy ve mezralarda sokağa çıkma yasağı uygulandı. İlçeye bağlı Çiftlik köyünün Türkmen ve Cebekümbet mezraları, Yaygınyurt köyünün Aşağı ve Yukarı Demirkapı mezraları, Güngören köyü ve bu köye bağlı Yenigün mezrasında dün itibariyle 5 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.