Biberoğlu açıklamasında ''taşeron işçi pozisyonundan sürekli işçi kadrosuna geçen tek milletvekili aday adayı'' olduğunun altını çizdi. Doktor, avukat, sanayici, toprak ağası veya toplumda öne çıkmış bir sanatçı, sporcu olmadığını vurgulayan Biberoğlu, kamudaki taşeron işçilerin sesi olacağını kaydetti. İşte açıklama metninin tamamı: 


Kamuda Taşeron İşçi Pozisyonundan Sürekli İşçi Kadrosuna Geçen Tek Milletvekili Aday Adayı 


1980 yılında Trabzon'un Sürmene ilçesinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi Sürmene'de tamamladım. 2011 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümünden mezun oldum. Daha sonra Anadolu Üniversitesi iktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü 2015 yılında bitirdim. Karadeniz Teknik Üniversitesinde 12 yıl Taşeron İşçi statüsünde görev yaptım. Evli ve 1 çocuk babasıyım. AK Parti Hükümetinin çalışmaları ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN' in talimatları ile yıllarca kangrenleşerek devam eden Taşeron İşçi statüsünden hayal dahi edemeyeceğimiz, duyduğumuzda inanamayacağımız Sürekli İşçi kadrosuna kavuştuk. Bu kitlenin içinden gelmiş biri olarak bu imkanları bizlere sağlayan iktidara olan minnet borcumu Milletvekili Aday Adayı olmak suretiyle Taşeronluktan gelen Sürekli İşçi kesiminin sesi ve yüzü olarak bu kitlenin teveccühünü AK Parti lehine yöneltebileceğime canı gönülden inanıyorum. 
Ben doktor değilim, avukat değilim, sanayici, toprak ağası, toplumda öne çıkmış bir sanatçı, sporcu değilim. Ben aday olma sürecindeki maddi şartları bile fedakarlıkla temin etmiş birisiyim. 
Kamuda sayıları 900 bine, aileleriyle birlikte 4 milyona yaklaşan Taşeron İşçi pozisyonundan Sürekli İşçi kadrosuna geçen bu kesimin içinden gelen biri olarak Aday Adayı olmakla bu kesimin yüzü, sesi ve temsilcisi olabileceğime canı gönülden inanıyorum. 24 Haziran seçimlerine giderken her bir oyun çok büyük önem arz ettiği bu zamanda bu kitleye yeterli imkanlarla ulaşılması, duyurulması, işlenmesi halinde teveccühlerinin AK Parti lehine tecelli edeceğine yürekten inanıyorum. 
24 Haziran seçimlerine giderken dünyada eşine ve benzerine rastlanmayan 15 Temmuz Ruhu, Çanakkale Ruhu ve Ülkemizin Lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN' in kararlılığı, içeride ve dışarıdaki Türkiye karşıtlarını tir tir titretmekte. Çünkü 24 Haziran seçimleriyle milletimizin sandıkta vuracağı çok güçlü demokratik tokatla eski sistemin kalıntılarının ortadan kalkacağı içeride ve dışarıdaki terör örgütlerinin miadını dolduracağı tarih olacaktır. 
Rabbim davamız', dirliğimizi, andımızı aziz, yolumuzu açık eylesin. 
Aday Adaylığımın Ülkemize, Milletimize, Trabzon'umuza ve 900 bin Emekçi kardeşimize hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. 
AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı 
Yaşar BİBEROĞLU