61saat Özel - Olay Trabzon'un Çarşıbaşı İlçesi'nde gece geç saatlerde meydana geldi. Polis karakoluna 5o metre yakınında bulunan AK Parti İlçe binasına henür kimliği belirlenemeyen kişi yada kişilerce taşlı saldırı oldu. Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu cam yerle bir edildi.

Başbakanı hemen yüzünün yer aldığı çerçevede kocaman bir delik açıldı. Olayla ilgili polis olay yeri inceleme ekipleri parmak izi aradı. Ayrıca aynı sokakta yer alan bankanın kamera görüntüleri incelemeye alındı.




AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Zekeriye Karaçengel, olayla ilgili henüz net bir şey öğrenemediklerini belirterek, "Sabah saat 8'lerde telefon çaldı. Parti çalınımız beni arayarak, camların kırıldığını söyledi. Geldiğimde özellikle Başbakanımızın olduğu camların taşlarla kırıldığını gördüm. Polise haber verdim" dedi.




Olayın neden işlendiğini bilmediğini belirten Karaçengel, "Daha öncesinde hiç birşekilde tehdit edilmedim. Tahminimiz son günlerde yaşanan şehit olayları ile ilgili sarhoş bir vatandaşımızın kızgınlığıyla aniden yapılmış tatsız birşeydir. İlçemizin Trabzon'un en huzurlu yerlerinden biridir. Bu huzuru kimsenin bir anlık sinirle bile olsa bozmasına müsade etmeyeceğiz. Gereken işlemleri polis arkadaşlarımız yapmaktadır." şeklinde konuştu.