61SAAT HABER SERVİSİ - Yaptığı yazılı açıklamayla bağımsız aday olacağını dile getiren Karaçengel, “
Bütün bu yıllar boyunca siyaseti her zaman vatandaşa hizmet aracı olarak gördüm. Fakat öğrendim ki yetki olmadan hizmet hep bir temenni kalıyor.
Bu sebeple şimdi Belediye Başkanı olmak için ilçemizdeki hemşehrilerimizin bu sorumluluğu bana vermesini bekliyorum.
Gönlümde bir çok proje var aklımda ise gerçekleştirebileceklerimiz. Tüm bu projeleri gerçekleştirmek için çok çalışmak, tüm ilçe beraber hareket etmek, sıkıntıları tespit etmek, dertleri dinlemek ve çözüm üretmek gerekiyor.
Belediye başkanı olmanın bir makam sahibi olmaktan öte, ihtiyaçlara çözüm üretmenin yeri olduğunu biliyorum” değerlendirmesinde bulundu. 
Karaçengel, açıklamasına şu şekilde devam etti: 
“Hizmet odaklı yaklaşımla hareket ediyor, doğru ekibi kurmak için şimdiden çalışıyor, Çarşıbaşı için herkesin fikrini dinliyorum.
Gördüm ki hepimizin kalbinde aynı duygular ,aklında aynı çıkmazlar.
İşte bu sebeple diyorum ki ; Vakit Görev Alma Vakti diyerek, niyet ederek yola çıktığımız aday adaylığı sürecinde yaptığımız çalışmalar esnasında şahsıma gösterilen alaka, teveccüh, sabır, tahammül, hoşgörüden ötürü teşkilatımızın bütün kademelerine, esnaflarımıza, partili partisiz tüm Çarşıbaşılı hemşehrilerimize şükranlarımı borç bilirim. Bu süreçte bilmeden kırdığımız üzdüğümüz olmuşsa özür diliyorum. Aday adaylığı süreci neticesinde oluşan kararın hayırlı olmasını temenni ediyorum” 
Çarşıbaşı’nda eski ilçe başkanlarından Kamuran Çalış’ta bağımsız aday olacağını açıklamıştı.