61SAAT HABER SERVİSİ - 2019 yılında yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için AK Parti’den Trabzon’da, Belediye Başkanlığı veya Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı için istifa eden 4 İlçe Başkanından 2’sinin yerine atama yapıldı. 
Edinilen bilgiye göre; Vakfıkebir İlçe Başkanlığını Ahmet Uzun, Beşikdüzü İlçe Başkanlığına ise Ahmet Gören atandı. 
Akçaabat ilçe nüfusunun 100 bini geçmesi nedeniyle belirlenen adayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağı kaydedilirken Hayrat İlçesinin ise İlçe Belediye Başkan adayının belirlenmesinin ardından açıklanacağı ifade edildi. 
Trabzon’da hatırlanacağı üzere AK Parti İlçe Başkanı Emre Akgün, Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, Beşikdüzü İlçe başkanı Harun Demirci ve Hayrat İlçe Başkanı Salih Öztel görevlerinden istifa etmişti. 
Akgün, Öztel ve Demirci, ilçelerinde Belediye Başkan aday adaylığı için, İskenderoğlu ise Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı için istifa ettiği belirtilmişti.
Konuyla ilgili AK Parti İl Başkanı Haydar Revi'de, "Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerimizde yapılan temayüllerin Genel Merkezimiz tarafından değerlendirmeleri sonucunda Vakfıkebir İlçe Başkanlığımıza Ahmet Uzun, Beşikdüzü İlçe Başkanlığımıza ise Ahmet Gören atanarak mazbatalarını Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir'den aldılar. Şehrimize ve İlçelerimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.