AK Parti Tonya ilçe kongresi öncesi partinin kurucu üyelerinden Mustafa Küçükbirinci aday olduğunu açıkladı.

Küçükbirinci,  Büyükliman Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında; “26 Kasım Pazar günü inşallah ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımızı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın değişim talebinin içeriğine uygun hareket edilmediği, şahsi çıkarlar için davamıza zarar verildiğine üzülerek şahit olmaktayız. Bölünmeden kimsenin fayda sağlamayacağı fakat halkımızın sesine kulak vermeden yapılan tercihlerin hem partimize hem de teşkilatımıza bölünmeden daha fazla zarar vereceğini öngörmekteyiz. Dava bilinci denilen kavram yerel yöneticilerin kendi koltuklarını sağlama almak için taraflı davranmaları mıdır?” dedi. 
Küçükbirinci açıklamasına şöyle devam etti; “16 Nisan Cumhurbaşkanlığı sistemi-Anayasa değişikliği Referandumunda somut bir adım atmayan, herhangi bir insiyatif almayan, hatta ve hatta halkı aramaktan dahi imtina edenleri; bugün ilçe başkanlığı seçimlerindeki bu taraflı ve iyi niyetten uzak girişimlerinin partimizin adalet anlayışıyla örtüşmediği aşikardır.
Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımıza ve AK Partimize gönüllerini, emeklerini, mesailerini vermiş dava adamlarımızın hassasiyetlerini umursamayan, haklı taleplerini kulak tıkayan kişilerin sebep olduklarını bu sonucun acaba bilincinde midirler?” 

Tonya ilçemizde son iki seçimde de iki liste yarıştı ifade eden Küçükbirinci:” Gelinen bu noktada partimizin kurucu üyesi olarak bu gelişmeler karşısında kayıtsız kalamazdım. Kurucu üye olarak tüm partili ve delege arkadaşlarımın adayıyım. Herkesin desteğini bekliyorum. Kongremizin ilçemize ve partimize hayırlar getirmesini Allah’tan dilerim.” diye konuştu.  

26 Kasım Pazar günü AK Parti Tonya İlçe Kongresinde Cafer Köroğlu ile Mustafa Küçükbirinci yarışacaklar.