Coşkulu bir karşılama programı hazırladıklarını belirten Demirtaş "Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gönlünde Trabzon'un ayrı bir yeri vardı. Bizlerde Trabzonlular olarak bu sevgiye yakışır bir karşılama yapacağız." dedi. 
AK Parti Trabzon İl Teşkilatı olarak İl Başkanı Haydar Revi’nin önderliğinde yoğun bir hazırlık içerisinde olduklarını belirten Demirtaş: “7’den 70’e bütün teşkilatlarımız kongreye hazır. Partili partisiz bütün Trabzonlular Cumhurbaşkanımızın gelişini sabırsızlıkla bekliyor. İlçe Teşkilatlarımız, Kadın ve Gençlik teşkilatlarımız her kesimden insana ulaşarak kongremize davet ettiler. İnanın AK Parti Trabzon İl Kongresi büyük bir miting gibi gerçekleşecek.” 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın havalimanına inmesiyle ilk olarak kendisini coşkulu bir kalabalığın karşılayacağını ifade eden Demirtaş “Havalimanından itibaren kongre alanına kadar Trabzonlular’ın milletini seven liderini bayraklarla karşılayacak. Çok sayıda AK Parti sevdalısının geleceğini planlıyoruz. Bunun için gerekli bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Hem salon içerisinde hem de salon dışarısında hiçbir aksaklığa mahal vermeyecek bir organizasyon planladık. İnşallah coşkulu bir kalabalık ile kongremizi taçlandıracağız." şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Trabzonlular’ın hiçbir zaman yalnız bırakmayacağının altını çizen Demirtaş "Biz Cumhurbaşkanımız’ın yanında her zaman dimdik duracağız. Trabzon İl kongresindeki coşkulu kalabalık İle dünyaya büyük bir mesaj vereceğiz. Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan arkasında olduğumuzu bütün dünya duyacak! Bu manada kongreye katılım büyük önem taşımaktadır. Bütün Trabzonlu hemşehrilerimizi 25 Mart Pazar günü saat 15.00'da Hayri Gür Spor Salonunda gerçekleştirecek olduğunuz 6. Olağan Kongremize davet ediyorum." diye konuştu.