61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ak Parti’de İl Başkan adaylığına Dr. Sezgin Mumcu’nun atanması ile yeni bir süreç de başlamış oldu. 
İl Başkan adayı Sezgin Mumcu kongreye gireceği listeyi oluşturmak için çalışmalarına başladı 
Fakat bu kez yeni bir yöntem uygulanacak. 
İl Yöneticisi olmak isteyenler CV’lerini Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Sezer Güneş’e teslim edilecek. 
Ve Kongreye bir hafta kala İl Bakanlığı’nda il yöneticisi aday adaylarının katılacağı temayül yapılacak. 


Temayüle Ak Parti Karadeniz Bölge Koordinatörü Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Genel Merkez’in görevlendireceği bir milletvekili ve İl Başkan Adayı Sezgin mumcu katılacak. 
Temayül’de CV’leri incelenecek kişiye yönetimde görev almak istediği birim de sorulacak ve o birim için yeterli olup olmadığı tahlil edilecek. 
Şimdiden İl yöneticisi olmak isteyen çok sayıda kişinin Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı’na CV’sini bıraktığı öğrenildi. 

Konuyla İlgili Bilgi veren Ak Parti Genel Merkez Trabzon İl Koordinatörü Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Ak Parti’ye görev almak için yoğun bir teveccüh olduğunu, bu teveccühünde partinin gücünü ortaya koyduğunu belirterek ‘Evet genel merkez olarak biz illerde yönetici olarak görev yapmak isteyenlerle görüşme yapacağız. Neden yönetici olmak istiyorlar, talip oldukları görevi yapabilirler mi diye bir süzgeçten geçireceğiz.


Bu görüşmelere şehrin kendi milletvekilleri katılmaz. Görevlendirilen il başkan adayı ile birlikte genel merkezin görevlendireceği bölge, il koordinatörü veya başka illerden milletvekilleri katılır. 
En iyi kadroları göreve getirmek için uzun süredir uyguladığımız bir yöntem’ ifadelerini kullandı.