61SAAT HABER SERVİSİ - AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları Ankara’da bütün bakan ve milletvekillerini ziyaret edeceği seri toplantılar ilk olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile başladı. 
İl ve İlçe Teşkilatları bugün sabah İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile kahvaltıda bir araya geldi. İçişleri Bakanlığında yapılan toplantıya, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile İl yöneticileri ve İlçe Başkanları ile yöneticileri katıldı. 

Buluşmada ilk olarak İl Başkanı Haydar Revi konuştu. Revi,  “Bakanlar Kurulu açıklandıktan sonra, biraz gecikse de sizleri ziyaret ettik. Hayırlı uğurlu olsun.  En kısa sürede sizleri Trabzon’a bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

KABİNEDE TRABZON’UN AĞIRLIĞI BÜYÜK OLDU
İçişleri Bakanı Soylu ise konuşmasında özetle şu şekilde konuştu:
Yeni dönem başladı, bu yeni dönemin mimarı AK Parti’dir,  milletimizdir.
16 yılda büyük devrim ve değişimlerin, dönüşümlerin altına imza attı, iktidarı muhafaza değil, tam tersi Türkiye’yi büyütmeye, yarınlara taşımaya yönelik adımları attı. Bu parti, bu teşkilat bugün Türkiye’de muazzam bir dönem başlattı. Buna Trabzon’un katkısı da her seçimde olduğu gibi büyük oldu. Kabine de Trabzon’un ağırlığı büyük oldu. Trabzon’un bu üstün gayret ve hizmetinin, bu konuda ortaya koymuş olduğu üstün fedakârlığın sonucunu alacaktır. Buna olan inancımız tamdır.

16 YILDIR SEÇİM KAZANMAK AZ BİR BAŞARI DEĞİLDİR
Çok güzel bir dönem olacak. Bugüne kadar olduğu gibi yine aynı koordinasyonla. Üzerimize ne düşüyorsa milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ne istiyorsa emrinizde olacağımı belirtmek isterim. Bu seçimde Trabzon’da olmak isterdim, ama taktir edersiniz ki bulunduğumuz bölgenin milletvekili olarak çalışmaların yoğunluğu, mümkün olduğu ölçüler içerisinde orada olmaya çalıştım, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları neticesinde bazı yerlere gittim, Sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirdiği yerler dışında kendi bölgemden çıkmadım. Bugün hepimiz alnı açıklıkla buradayız, bu bizim için büyük bir onur, büyük bir şeref. 16 yıldır seçim kazanmak az bir başarı değil. Bu milletimizin bize verdiği büyük bir sorumluluktur. Bu sorumluluğu hep birlikte taşıyacağız. Bizim siyaset anlayışımız 24 Haziran’da bitmiş değil, Trabzon’da başarılı işler yapıldı, önümüzde yerel seçimler var, bu hizmetlerin meyvesini almak zorundayız.

ELİMDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIM
Belediyelerimiz ellerinden geldiğini yapıyor bunu görüyorum,

Allah şahit. Bugün birlik beraberlik zamanı. Bir taraftan milletvekillerimiz, teşkilatlarımız, telefonun ucundayız. Gücümüz yettiği kadar elimden geleni yapmaya hazırım. Bugün milletvekili değiliz, ama elbette ki yeni seçildiğimiz bölgede verdiğimiz sözlerin sorumluluğunu da yerine getirmek zorundayız. Yeni kabinede Trabzon’un takip ettiği sorunlara, projelere karşılık olan noktalarda hemşerilerimiz, bakanlarımız ve önemli isimlerimiz var. Bu konuda Trabzon dinamikleri, teşkilatlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız bu işleri soğutmamalı. Bunu da hep birlikte iyi yönetirsek, inanıyorum ki şehrimiz, bitmeye yönelen işler, büyük projeler, hemşerilerimizin moralitesine katkı ortaya koyacak hizmetlerin sürdürülebilmesi için Ankara’da önemli bir güç var.

SONUÇLARI ALABİLMEK İMKANIMIZ OLACAKTIR
Tek mesele var takip… Takip edersek hep birlikte sonuçları alabilme imkânımız olacaktır. Ben dün olduğu gibi bugün de emir ve talimatlarınız ile şehrimiz adına sorumlu olduğumu tekrar belirtmek isterim. Vekillerimiz burada. Önemli olan iş görülsün, iş yapılsın. Sonuçlar Türkiye ölçeğinde iyi oldu, şimdi hedef yerel seçimler, belediyeler, kimseyle çatışmaya girmeden, vatandaşımıza nasıl yeni vizyonlarla güzel hizmetler yapılacak, AK Parti’nin hizmetleri nasıl yeni işlerle taçlandırılacak. Bunu heyecanını yaşıyorum.

Karabük’te 3500 özel harekattan Ardından da Dün bizi çok üzen bir haber aldık. Bir şehidimiz anne, bir şehidimiz de bir evlat oldu. Benim de bayramda ziyaret ettiğim, üst bölgesine, astsubayımızın hanımı, çok riskli olmasına rağmen, çocuğuyla beraber eşini görmeye gitmiş, aşağı inerken daha önce yerleştirilmiş el yapımı bombanın üzerinden geçiyor aracıyla. Ve maalesef acı haberi aldık.

İnan bitiyorlar. Terör örgütü tükeniyor. Bu konuda hareket kabiliyetleri ortadan kalkmış durumda. Bunların hepsinin intikamını alıyoruz, şehitlerimizin kanları yerde kalmayacaktır. Türkiye’de teröristlerin 3’te ikisini bitirdik. Yılbaşından itibaren 307’si yeni alındı bir kısmı yurt dışından. Bu çok üstün bir maharet. Her geçen gün teçhizatımızı arttırıyoruz. Bütün sistemi yukarıdan İHA’larla kontrol edebileceğimiz sistem kuruyoruz.

Yıl sonuna kadar 47.500 yeni personel takviyesi gerçekleştiriyoruz. Bu mücadelelerinin hepsini başarı ile gerçekleştiriyoruz. Bir taraftan da Suriye’de, Irak’ta, İran sınırında onlara yönelik adımlarımız ve tasfiyelerine yönelik çalışmalarımız devam ediyor”