61SAAT HABER SERVİSİ - Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yapılan ziyaretteAK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile İl yöneticileri ve İlçe Başkanları hazır bulundu. 
Berat Albayrak ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, esprili bir şekiled konuşmasına başladı. İl Başkanı Revi’ye yönelen Albayrak, “Maşallah Trazon’da kimseyi bırakmamışsın. Herkesi almış buraya gelmişsin* diyerek Trabzon’da ki birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. 
Toplantının başında Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, özellikle Büyükşehir yasasından sonra Trabzon gibi yeni büyükşehir olan belediyelerin maaş ödemede zorlandıklarını belirterek, bu konuda değişiklik yapılması gerektiğini ifade etti. 
Bunun üzerine Bakan Albayrak, yerel yönetimlerle ilgili yaşanan sıkıntıyı bildiğini belediye yasasının işinin Çevre ve Şehircliik Bakanlığına devredildiğini ifade etti. Yasanın değişmesi için olumlu bir mutabakat olduğunu belirterek, bu konunun halledilmesi yönünde umutlu olduğunu söyledi. 
Bakan Albayrak, Türkiye’nin artık tek hedefe doğru şekilde yöneldiğini, bu manada 3-6-9 aylık planlar yapıldığını ve kimsenin tedirgin olmaması gerektiğini yapılacak yeni hamleler yeni tasarruf tedbirleri ile kısa sürede ekonominin rayına oturtulacağını ifade etti. 
Bakan Albayrak, 24 Haziran seçimlerinden sonra artık yerel seçimlere odaklanılması gerektiğini Trabzon’dan yerel seçimlerde de büyük oranda başarı beklediğini ifade etti. Albayrak, Trabzon’a desteğinin devam edeceğini de yineledi.