61SAAT HABER SERVİSİ - “AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ile eşi Ankara Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu’nu konu alan yazıya tepki için yapılan basın açıklamasına AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen ile Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı. 

Basın açıklamasında metni, katılımcılar adına AK Parti Trabzon İl Başkanı Revi okudu. 


Ailenin her türlü siyasi tartışmanın dışında tutulması gerektiğini kaydeden İl Başkanı Revi, “Aile meselesi her türlü siyasi tartışmanın dışında tutulmalıdır. Maalesef siyasi alanda ya da kirli siyasete hizmet edenler hakareti eleştiri maskesiyle örterek hem gündeme gelmek adına hem de kişi hakları ve aile kavramlarına kurgu ve iftiralar üzerinden saygısızca saldırılarda bulunmaktadırlar.   

"GAZETECİLİK MESLEĞİNİN ONURUNU ZEDELEMEKLE..."
Kalemini ve aklını kiralayarak gazetecilik mesleğinin onurunu zedelemekle kalmayıp ülkemizin yerli ve milli değerlerimizi sistematik bir şekilde hedef alanlar ve onların arkasındaki karanlık şer odakları asla amaçlarına ulaşamayacaklardır” dedi. 

Saygı Öztürk’ü, basın metninde, “SAYGIsızÖZTÜRk” diye tanımlayan Revi, “köşe yazısında şeytani bir üslupla imâlarda bulunduğu söz konusu yazısı siyasi veya idari tasarruflarla ilgili bir eleştiri değil, apaçık kadına dönük baskı ve şiddettir. 

Basın özgürlüğü kavramının arkasına sığınarak bir ailenin özel yaşamının hedef alınması asla kabul edilemez.  Bu utanç verici yazıyı ve aile yaşamını hiçe sayan bu çukur anlayışı esefle kınıyoruz. Bu bir gazetecilik faaliyeti ya da eleştirisi değildir. Yapılan  apaçık ahlak dışı imalarla bir kadının saygınlığını hedef almaktır” ifadelerini kullandı. 

Revi, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bahar Ayvazoğlu hanımefendi milletvekili olmasının ötesinde her şeyden önce bir kadın ve Annedir. Bahar Ayvazoğlu’nun şahsına ve ailesine yönelik saygısız, onursuz ve ahlaksızca bir yazı kaleme alan bu şahsı kendisinde birazcık ahlâklı, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışı varsa özür dilemeye davet ediyoruz.   

AHLAK BEKÇİSİ KESİLEN CHP VE YANDAŞ MEDYASI...
Söz konusu Demirtaş’ın eşi olunca ahlâk bekçisi kesilen CHP ve yandaş medyası, SAYGIsızÖZTÜRK’ün Bahar Ayvazoğlu Hanımefendi ve ailesine yönelik çirkin ithamlarına karşı sessiz  ve kayıtsız kalıyor.

Özel ve mahrem aile yaşamını saygısızca hedef alan yazısı nedeniyle sözde kadın hakları savunuculuğu yapan sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve dernekler SAYGIsızÖZTÜRK için bir kınama açıklaması yaptılar mı? Duyan var mı? 

Son olarak şunu belirtmek istiyorum; 
Kadınlara dönük iftira ve şiddete karşı durmak ilke meselesidir. Bu iftiraya destek veren, sessiz kalan ve kapı arkasından gülerek seyreden herkes de bu günahın ortağı ve bu utancın sahibidir”