18 Mart Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümü ile ilgili açıklama yapan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi “Yüce milletimiz ile kahraman ordumuzun birlik ve beraberlik içinde büyük fedakârlıklarla kazandığı bu zaferi gençlerimize ve gelecek nesillere anlatmaya ve bu ruhu yaşatmaya devam edeceğiz.”dedi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi Çanakkale Zaferinin 103. Yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıl Dönümünü kutlayan Revi “Çanakkale Zaferinin her şeyin bittiği düşünüldüğü bir anda küllerinden büyük bir iman ve inançla yeniden doğan bir milletin emperyalizme karşı kazandığı en büyük zaferlerden biridir.”dedi.

Çanakkale şehitlerini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını belirten Revi “ Yüce milletimiz ile kahraman ordumuzun birlik ve beraberlik içinde büyük fedakârlıklarla kazandığı bu zaferi gençlerimize ve gelecek nesillere anlatmaya ve bu ruhu yaşatmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Zaferinin tarihin dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Revi şunları söyledi: “Çanakkale savaşı Müslüman Türk Milletinin yok oldu denildiği anda büyük bir mücadele ile 7 düvele baş kaldıran ve boyun eğmeyeceğini gösteren ve dünyaya “Çanakkale Geçilmez” dedirten büyük bir zaferdir. Milletimiz tarih boyunca hiçbir zulme, haksızlığa ve emperyalizme boyun eğmemiştir ve eğmeyecektir. Kaybolduğu düşünülen bu ruh, iman ve bağımsızlık karakteri 15 Temmuz hain darbe girişiminde de yeniden ortaya çıkarak küresel güçlerin maşası olan hain darbeci düşmanlarımızı bertaraf etmiştir. Milletimiz her zaman olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girimine karşı da kanı ile canı ile bu vatan topraklarını savunarak tanka, topa, tüfeğe bedenini her daim siper etmiş canını kanını feda etmiş fakat bağımsızlığını teslim etmemiştir. Bunu bütün dünya bir kez daha net olarak görmüştür.”

‘Çanakkale Geçilmez’ diyen o ruhun bugün de “Emperyalizme ve Terörizme Boyun Eğmeyeceğiz” diye büyük bir mücadele verdiğinin altını çizen Revi “ Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan‘ın liderliğinde hain darbe kalkışmasını milletimizin desteği ile tarumar ettik. Bugün ise bağımsızlığımızı ve bölünmez bütünlüğümüzü tehdit eden terör örgütlerine karşı kahraman ordumuz ve güvenlik güçlerimiz sınırlarımız içerisinde ve sınırlarımızın dışarısında vatanımızın bekası için terör örgütlerlerinin yok edilmesi yolunda büyük mücadeleler gerçekleştiriyorlar. Rabbim nice zaferler nasip etsin. Bu uğurda şahadet mertebesine ulaşan askerlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şifa, ailelerine sabır diliyorum.”dedi.