61SAAT HABER SERVİSİ - 
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Revi, “İçişleri Bakanlığımız tarafından 10 Nisan'da 30 Büyükşehir ve Zonguldak İlini kapsayacak şekilde ilan edilen sokağa çıkma yasağı Devletimizin yetkili kurulları tarafından alınmış planlı bir karardır. 

Ülkemizde Korana Virüs vak’ası yaşanmadan önce gerekli çalışmalar başlatılmış ve ilk vak’adan itibaren aşama aşama kontrollü şekilde önlemler arttırılmış ve bu kapsamda tedbir amaçlı yasaklarda sırasıyla ilan edilmiştir. 

BU SÜRECİ FISATA ÇEVİRMEK İÇİN.. 
İlk olarak Kronik Hastalığı bulunan ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza, ardından 20 yaş altı vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı uygulanmış; devam eden süreçte bu hafta sonu da belirtilen meslek grupları ve çalışanlar dışında herkese sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. 

Vatandaşlarımız süreç içerisinde önlemlerin yavaş yavaş genişlediğini gözlemleyerek yaşamış ve acil ihtiyaçlar ilk günden itibaren devletimiz bünyasinde oluşturulan Vefa Destek grupları tarafından yerine getirilerek hiç bir zaman panik yapılmaması gerektiği defalarca vurgulanmıştır. 

Hatta Sayın Bakanımız Süleyman Soylu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda ülkemizde bu süreci fırsata çevirmek için fahiş fiyat uygulayan, stokçuluk yapan, kaçak üretim yapan binlerce işletmeye kişi ve kişilere operasyonlar yapılmış ve bu gibi durumların önüne önceden geçilmiştir. Vatandaşlarımız ihtiyacı olan her şeye panik yapmaksızın rahatlıkla ulaşabileceği bir düzen tesis edilmiştir” ifadelerini kullandı. 

VATANDAŞLARIMIZ YANILTILMIŞTIR
Revi, açıklamasına şu şekilde devam etti: Fakat 10 Nisan gecesi ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından sosyal medya hesaplarından vatandaşlarımız gerçek dışı bilgilerle galeyana getirilmiş yasağın uzun süre olacağı korkusu ile vatandaşlarımız yanıltılmıştır. Bunların kim oldukları ve hangi amaca hizmet ettikleri kamuoyu tarafından açıkça bilinmektedir.

Vatandaşlarımızın yanıltılmasıyla ortaya çıkan görüntünün faturasının İçişleri Bakanlığı hedef gösterilerek başta Sayın Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere bütün devlet idare teşkilatına kesilmeye çalışılmasının amacı sinsi bir planın parçasıdır. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu'ya yönelik başlatılan haksız ithamlar; İçişleri Bakanlığı bünyesinde devletin idari sisteminin planlı ve koordinasyonlu şekilde devam eden çalışmalarına çomak sokma gayretinden başka birşey değildir. 

İTİBARINA ZARAR VERMEK
Bunların asıl amacı; ellerine fırsat geçirdiğini düşünenler tarafından İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun ve hükümetimizin itibarına zarar vermek ve onu yıpratmaktır. Çünkü İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Terörle mücadelede büyük başarılara imza atmış FETÖ ve PKK başta olmak üzere bütün terör örgütlerini bitme noktasına getirmiştir. Bütün bunlardan rahatsız olanların  niyeti belli olup saldırı kampanyaları milletimiz tarafından farkedilmiş olmakla birlikte bu tip gayretler asla amacına ulaşamayacaktır.

Bu süreçte Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, onun koordinasyonunda Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya , Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak'a, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk'a, Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan'a,  bütün bakanlarımıza ve Bilim Kurulumuza milletimiz ve hemşehrimiz adına canı gönülden teşekkür ediyoruz. 

Allah (c.c.) tüm miletimizin bu zor gününde yar ve yardımcımız olsun. İnşallah hep birlikte Millet olarak bu günlerin de üstesinden geleceğiz”