Açılmada kendilerinin 2001 yılında cesaret, fedakarlık ve gayret gereken günlerde ortaya çıkıp AK Parti Bayrağını Trabzon’a diken ve 18 yıldır sarsılmaz bir inançla bu davarının neferleri olduklarını kaydeden kurucular, “Bugün partimize büyük saldırıların yaşandığı, partiden kopmaların arzulandığı bir zaman da sessiz ve seyirci kalamayız. 

Bizim partimizin içine yönelik hiç bir hesabımız yoktur. Böyle bir hesabın yapılacağı zaman ve zemin yoktur. Gün kenetlenme ve bu saldırılara karşı tek yumruk olma zamanıdır. 

Bunu en iyi bilen bizleriz ve partimize yönelik saldırılar karşısında en büyük gücün birlik olduğu bilincindeyiz. Bu bakımdan biz 18 yıl önceki gibi Cumhurbaşkanımızın yanında da partimizin emrindeyiz. 

Biz 2001 ruhuyla Türkiye’nin bütün sorunlarını çözeceğini ve AK Parti’nin başlattığı dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri Türkiye hedefinin gerçekleşeceğine inanıyoruz. 

Bunun için 18 yıl önce olduğu gibi her türlü çabayı, fedakarlığı, gayreti göstermeyi ve her zorluğu göğüslemeyi taahhüt ediyoruz. Partimizin görev başında ki bütün yöneticilerine saygı ve bağlılığımız tamdır. Onların partimizi ve ülkemizi güçlendirecek her hareketlerin de emirlerindeyiz. 

Başkanımız diyor ki; Bizi yıkmak bizi mahrum etmek isteyenlere karşı yalnızlığımı biliyorum ama mücadelemi sürdüreceğim kararlıyım. 

Bizde diyoruz ki; Hayır sayın başkanımız yalnız değilsiniz önce Allah C.C., sonra bizler varız, seninle bu davara mücadeleye kararlıyız

Her hangi bir hareket grup olarak ortaya çıkmıyoruz. Biz AK parti Trabzon kurucularıyız”