Trabzon Affan Kitapçıoğlu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini tamamladığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanlığını ziyaret eden Dr. KÜÇÜK, dekan Sayın Prof. Dr. E. Zeki BAŞKENT tarafından makamında kabul edildi.

Uzun süre Trabzon'da çalışan ve sonrasında AK Parti İktidarı ile birlikte son 13 yıldır Ankara’da üst düzey bürokratlık yapan Dr. Küçük  ” Türkiye’nin dörtte biri orman alanlarıdır ve bu orman alanlarının inisiyatifi Orman Bakanlığımız uhdesindedir. Türkiye’de, Trabzon’da ormancılık alanında yapılacak, yapılabilecek çok şey var. Özellikle kırsal kesimde yaşayan halkımızın yerinde işlendirilmesi ve kalkınmalarının desteklenmesi gerekir.

Türkiye’nin  bölgede fidan üretiminin merkezi olmasını sağlamak, ülkemizi fidan ihraç eden sektörde güçlü ülke  konumuna getirmek, oluşturulacak özel ve devlet avlakları ile av-yaban hayatının merkezi konumuna getirilmesi hedeflerimiz arasındadır. Bunun dışında ülkemizde milli gelire çok önemli katkı sağlayacak bir biyolojik çeşitlilik var. Sahip olduğumuz bu biyolojik çeşitliliği, Anadolu’muzun bu doğal ürünlerini yeni projelerle hammadde olarak değil, iç piyasada yarı mamül veya mamül hale getirerek katma değerinin ülkemiz içinde kalmasını sağlamalıyız.

Özelliklede Doğu Karadeniz’ de ve şehrimizde ekoturizmi canlandırıcı entegre projelerin hayata geçirilmesi, turizm hareketliliğini sağlayacak demiryolu, hava yolu ulaşımını getirecek, geliştirecek projelere bir an önce ağırlık verilmesi gerekir. Turizme yönelik alt yapı hizmetlerin yapılması ve hizmet sektörünün geliştirilmesi çalışmalarına öncelik vermemiz gerekir.” dedi.