AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Hatice Öztürk Kudüs ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Öztürk açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;   Kadim şehir Kudüs! Medeniyetin başladığı yer. Tevhid ve Vahdet mücadelesinin merkezi...Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) Miraç'a çıkarken ayak bastığı son toprak parçası. Kudüs,Mescid-i Aksa Müslümanların gözbebeğidir. 2013 ve 2014 yıllarında Miraç Kandillerinde eşimle birlikte iki defa gitmek nasip oldu. Kudüs'ün tarihini, güzelliğini, maneviyatını anlatmaya sözler yeterli gelmiyor,gidip yaşayıp görmek gerekiyor. Tabi ki, Filistin'lilerin, Müslümanların bu coğrafyada yaşadığı esareti ve zulmü yerinde görüp, onları daha iyi anlıyorsunuz. Çaresizlik çok kötü, Allah kimseyi, Vatanında Vatansız, kendi vatanında esir bırakmasın.

     ABD'nin İsrail'deki Büyükelçiliğini,tüm tepkilere rağmen Telaviv'den Kudüs'e taşıması kabul edilemez. Buna tepki gösteren Filistin'lileri İsrail askerleri,Gazze sınırında gerçek silahlarla vurdu. İsrail'in,Amerika'yı arkasına alıp,masum sivilleri, kadın,çocuk ayrımı yapmadan,orantısız güç kullanarak vurması bir katliamdır, terördür. Mübarek Ramazan Arefesinde 61 Filistin'li öldü,3000 yaralı var. Bu zulmü,vahşeti şiddetle kınıyorum. Kudüs'te ölen ve yaralananlar var,yine Müslümanlar ölüyor. Bu zulmü,vahşeti şiddetle kınıyorum. Ne yazık ki bir buçuk milyarlık İslam dünyasında, en çok tepki gösteren, en çok sesi çıkan yine 80 milyonluk Türkiye... Amerika,Yahudilerin hedefi olan ve asla vazgeçmedikleri ''Vaad Edilmiş Topraklar'' projesine destek olmaktadır. Filistin toprakları yıllardır,İsrail işgali altındadır. Gazze'de Filistin'liler açık hapishanede yaşamakta,İsrail askerleri,Kudüs'e dönmelerine engel olmaktadır. Tüm dünya bu işgale artık dur demeli...

     Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla,Cumhurbaşkanımız'ın önderliğinde Cuma günü İstanbul'da ''İslam İşbirliği Teşkilatı'' Olağanüstü Zirvesi yapılacak. Zirvenin devamında Yenikapı Mitingi yapılacak.Türkiye yine; İsrail'in Filistin'i işgaline,Gazze'de yaptığı katliama,Kudüs'te yaptığı zulme ve haksızlığa tüm dünyanın dikkatini çekmeye çalışacak. Türkiye,tüm dünyaya ''Kudüs Kırmızı Çizgimizdir'' demişti. Beş ay önce Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapılan ''İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesinde'' çıkan kararın sonuç bildirgesinde Doğu Kudüs Filistin'in Başkentidir ve böyle olmaya devam edecek. Kudüs Filistinlilerindir,Müslümanlarındır.