Çebi, "Defalarca Dünya Şampiyonu olarak göklere çektirdiğim Türk Bayrağı ile onurlandırdığımı düşündüğüm sizlere daha fazla nasıl hizmet ederim anlayışı ile çıktığım yolda, 24 Haziran’da yapılan Milletvekilliği Genel seçimlerinde AK Partimiz tarafından 6. Sıra Milletvekili adayı olarak karşınıza çıktım. Sıralamam gereği işimin çok zor olduğunu biliyordum. Ancak herhangi bir olumsuz düşünceye kapılmadan, inanarak ve azmederek gidilmedik ilçe, mahalle, köy, yayla ve sıkılmadık el bırakmamak için gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Gittiğimiz her yerde siyasi görüşü, gönül verdiği parti ne olursa olsun hemşerilerim tarafından “Şampiyon” sözleriyle beraber ilgi ve alakayla karşılandım. Allah hepinizden razı olsun" ifadelerini kullandı. 

Çebi, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Milletimiz 24 Haziran seçimlerinde kararını verdi ve Trabzon’dan 4 Milletvekili arkadaşımızı Ankara’ya yolladı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da Türkiye Cumhuriyet’inin ilk başkanı yaptı. Böylelikle herkes kazandı, Türkiye kazandı.
Demokrasi şöleni tadında geçen seçimler sonrası gördüm ki hemşerilerimizin gönlünde farklı bir yer edinmişim. Dünya şampiyonu sloganlarıyla başladığım 24 Haziran seçim serüvenini, Gönüllerin Vekili sloganları ile sonlandırdık.
Bugüne kadar bana ilgi ve alakalarını eksik etmeyen, Gönüllerin Vekili gibi yüce bir ünvan ile onurlandıran tüm hemşerilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Milletime hizmet yolunda yürümeye bundan sonra da sizlerden aldığım güç ile devam edeceğim. Allah’a emanet olun"