27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için AK Parti Trabzon’dan Milletvekili Aday Adayı olan Mehmet Karaoğlu sürece dair açıklamalarda bulundu. 

AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nda 6 yıl süre ile en uzun dönem başkanlık yapan, ardından Ortahisar ve Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan ve herkesin saygı, sevgisini kazanmasıyla ‘Efsane Başkan’ olarak adlandırılan Karaoğlu, 24 Haziran seçimlerinde gençlik başta olmak üzere 18 ilçedeki vatandaşların her birinin temsili için milletvekili aday adaylığını açıkladığını söyledi. 

‘BEN’ DEĞİL ‘BİZ’
Aday adaylığı sürecinde AK Parti teşkilatlarını ziyaret ederek çalışmalarını sürdüren Karaoğlu, “Teşkilatın tabanından gelmiş bir isim olarak onlarla iç içe olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Gençlik Kolları başkanlığım dönemimden itibaren 2009 Yerel Seçimleri, 2010 Halk Oylaması, 2011 Genel Seçimleri, 2014 Yerel Seçimleri’nde teşkilatla birlikte sahada bu kutlu davanın mücadelesini verdik. 2015’teki 7 Haziran ve 1 Kasım Genel Seçimleri’nde de partimizin ve davamızın bekası için, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde ve önderliğinde parti sorumluluğumuzun bilinciyle üzerimize düşenin fazlasını yapma gayreti gösterdik. ‘Ben’ değil ‘biz’ olduk. Teşkilattan yetişmenin en keyifli yanı da budur; büyük bir aile olmak. Rabbime bana böylesine samimi ve büyük bir aile ile birlikte olmayı nasip ettiği için hamd ediyorum” dedi. 

AK KADROLARIN PAROLASI “SAMİMİYET”
Karaoğlu, AK Parti’de teşkilatla yaptıkları çalışmalarda en çok dikkat ettiği konulardan birinin ‘samimiyet’ olduğu vurgusunu yaparak, “Bu davayı 16 yıldır iktidarda tutan AK kadroların samimiyeti ve iyi niyetidir. İktidarımız seçim dönemlerinde bu halka vaat satan bir parti asla olmamıştır. Söylediği sözün, açıkladığı projenin arkasında durmuş, kimsenin hayal edemeyeceği yatırımları ülkemize kazandırmıştır. Bizler de seçim dönemlerinde sahaya inip oy istediğimizde asla yapamayacağımız şeylerin vaadini vermedik. Oy kazanmak uğruna kimseyi yanıltmadık. Oyunu kazanmak istediğimiz kişinin dostluğunu da kazandık. İşte bu yüzden her seçimde desteğimizi arttırmayı başardık. Samimiyet sağlam temelleri oluşturan en önemli faktördür. Samimi değilseniz ömrünüz uzun olmaz. Biz bu felsefeden hiç ayrılmadık. Çok şükür karşılığını da hep aldık” şeklinde konuştu. 


BİR KEZ DAHA YENİLGİYE UĞRAYACAKLAR
24 Haziran seçimlerinin Türkiye adına bir dönüm noktası olduğunu belirten Karaoğlu; “Türkiye oldukça zorlu süreçlerden geçti. Biz büyüdükçe düşmanlarımızın oyunları büyüdü. Karşımızdaki ittifaka her geçen gün yenileri eklendi. Ancak bu millet 16 yıldır hiçbirine müsaade etmedi. 367 krizi çıkaranlar, kapatma davası açanlar, e-muhtıra yayımlayanlar, MİT krizi çıkarmak isteyenler, 17-25 Aralık kumpasını kuranlar ve son olarak 15 Temmuz’da hain darbe girişiminde bulunanlar demokrasinin en büyük ve en güçlü savunucusu olan bu milletten cevabını hem meydanlarda hem sandıklarda fazlasıyla almıştır. Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyacak olan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan karşısında oluşturulan denizaşırı ittifak, cevabını yine sandıkta alacak ve hayalleri bir kez daha suya düşecektir. Bir araya gelmesi imkansız olan siyasi partilerin, ittifak adı altında gizli kapılar ardında geçerek kurdukları planlar bir kez daha başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Buna dair en ufak şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandı. 

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİN SAMİMİYETİYLE MÜCADELE EDECEĞİZ
15 Temmuz gecesinde başarısızlığa uğrayanların sandık için hesap yaptıklarının farkında olduklarının altını çizen Karaoğlu, “Teşkilatlarımız kurulan her türlü oyunun farkındadır. Seçmenimiz de bu oyunu net bir şekilde görmektedir. Bizler bunu seçmenin tamamına anlatmaya devam edeceğiz. 24 Haziran’ı 15 Temmuz’un devamı olarak görenler yenilgiyi bir kez daha yaşayacaklar. Ortahisar Gençlik Kolları’ndan yetişen ve 15 Temmuz gecesi Ankara’da kanser tedavisi görmekteyken sokağa çıkan şehit Sedat Kaplan kardeşim geliyor aklıma. Sessiz, sakin ve çekingen, bir o kadar da heyecanlı bir kardeşim. Hiçbir işten kaçmazdı. Her zaman her faaliyete en önde giderdi. Çünkü candandı, samimiydi. Derdi de tasası da davasıydı. O dava uğruna, vatanı ve milleti için şehit düştü. Bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum. İşte biz onların verdiği bu samimi mücadele yenilgiye uğramasın diye 24 Haziran’ı son derece önemsiyoruz. Bu yüzden her zamankinden daha çok özveri ile çalışacak ve sahada olacağız” diyerek, isimlerin gelip geçici, baki olanın parti ve dava bilinci olduğunu söyledi.  

LİDERİMİZ GENÇLİĞE ÖNEM VERİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere büyük değer verdiğini hatırlatan Karaoğlu, “Gençlik, partimizin devamı, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gelecek adına kurduğu hedefler için son derece büyük önem arz ediyor. Bilinçli, zeki, ahlaki değerlerine bağlı, millet şuurunu taşıyan bir gençliğin yetişmesi için Sayın Cumhurbaşkanımız büyük çaba sarf ediyor. Bu konuda hepimize yüklediği sorumluluklar var. Bizler bu sorumlulukların oldukça farkındayız. Gençlik Kolları Başkanlığım dönemimde 2012 yılında Trabzon’da Türkiye Gençlik Şöleni düzenledik. Avni Aker Stadı’nda gerçekleştirdiğimiz şölende 81 ilden 40 bine yakın genç kardeşimizi ilimize getirme fırsatı bulmuştuk. Bu zamana kadar beni ziyadesiyle en mutlu eden hadiselerden biridir. Çünkü bugünümüzü inşa eden gençlere yol göstermek, onları mutlu edebilmek ve iyi birer birey yetişmesinde az da olsa bir katkı sunabilmek üzerimize düşen sorumluluğa karşı bir nebze olsun verdiğimiz katkının bir ürünüdür” görüşünde bulundu. 

7’İNCİ SIRA ADAYI GİBİ ÇALIŞACAĞIZ
Milletvekili aday adaylığı sürecinde en büyük desteği ailesi başta olmak üzere gençlikten aldığını dile getiren Karaoğlu, “Ben şahsım olarak yıllarca bu teşkilata hizmet etmenin onur ve mutluluğunu yaşayan, bu ailenin bir ferdi olarak gençliği son derece önemsiyorum. 2014 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Konseyi seçimlerini liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizden istediğinde gece ile gündüz ayrımı yapmadan, gençliğin gelecek olduğu bilinciyle çalışarak 33 yıl üzerine konseyi kazanma başarısı gösterdik ve zat-ı aline hediye etmeyi başardık. Ne kadar önem verdiğinin ve ilgilendiğinin gayet farkında ve bilincindeyiz. Çıktığımız bu kutlu yolda sürecin ne göstereceğinin şahsım adına hiçbir bağlayıcılığı yok, çünkü ben ‘biz’ olduğumuz kocaman ailemle birlikte teşkilat çalışmalarımızı aktif bir şekilde sürdüreceğim. İlk günde dediğim gibi, ben Trabzon’un 7’inci sıra adayı gibi çalışmama devam edeceğim. Aslolan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davası, partimizin bekasıdır. Bizlere düşen sorumluluk almak, omuzlarımızdaki yükü ağırlaştırmaktır. Biz buna hazırız. Takdir teşkilat ve vatandaşlarımızındır” açıklamalarında bulundu.