Gemi kaptanı olan işadamı armatör Vehbi Koç, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Trabzon Milletvekili adayı olarak 5.sırada yer aldı.

VEHBİ KOÇ KİMDİR?

Aslen Trabzon'un Of ilçesine kayıtlı olan Vehbi Koç 5 Şubat 1960 yılında Ankara’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi'nden 1982 yılında mezun olan Koç, bu tarihten 1991 yılına dek uzak yol gemi kaptanlığı yaptı. 1992 yılında Metro Gemi Acant A.Ş.’nin kurucu üyesi olarak yönetim kurulunda başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Ayrıca 2004 yılında Sefine Tersanecilik AŞ ve 2010 yılında EYDO Denizcilik AŞ’nin de kurucuları arasında yer aldı ve yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulundu.

İş hayatının yanı sıra çeşitli sosyal ve siyasal faaliyetlerde bulunan Koç, 2004-2007 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Genel Meclis Üyeliği Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanlığı görevini üstlendi. 2012 yılına kadar Piri Reis Denizcilik Vakfı Kurucu Üyesi ve Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2012 yılından bu yana ise aynı vakıfta Başkanlık görevini üstlenmektedir. İyi derecede İngilizce bilen Koç, evli ve iki çocuk babasıdır.