61SAAT HABER SERVİSİ -  İlk başvuruda bulunanlar ise AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar ve Salih Cora oldu... Başvurularını AK Parti Genel Merkezine yapan milletvekillerini İl Başkanı Haydar Revi’de yalnız bırakmadı. 
Başvuru yapanlar arasında İçişleri Bakanı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’nun olmaması dikkat çekti. Bu durum ise Soylu’nun, yeniden seçilmesi halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekibinde yer alacağı şeklinde yorumlandı. 
Bilindiği gibi  yeni sistemde, kabine üyeleri milletvekillerinin içerisinden yer almayacak. Eğer milletvekilleri içerisinden yer alan bir isim kabineye alınması halinde milletvekilliği düşecek... 

CORA RESMEN DUYURDU 

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora yaptığı açıklamada “27. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili Adaylığı için başvuru dilekçemizi genel merkeze sunduk. Fatih'in fethettiği, Yavuz'un yönettiği Kanuni’nin doğduğu bu güzel şehirde 2,5 yıldır milletvekilliği yapmanın onurunu, gururunu, şerefini ve sorumluluğunu taşıdım. Allah nasip eyledi şehrimize hizmet etme imkanını yakaladık. Yetki ve sorumluluğumuz ölçüsünde elimizden geldiği kadarı ile milletimize hizmet  ettik. Yaptığımız her işte doğruluğu ve dürüstlüğü düstur edinerek milletimizin menfaatini, şehir hassasiyetlerini ve ihtiyaçlarını gözeterek çalıştık.

Biliyorsunuz ülkemiz yeni bir döneme kapı açtı ve erken seçim kararı aldı. Bu nedenle yeniden hazırlanma ve güzel hizmetlere niyet etmek vaktidir. Ülkemize sevdamız, milletimize verilmiş sözümüz vardır. Durmak yok yola devam...

Allah yolumuzu açık, devletimizi ve milletimizi muzaffer eylesin.” ifadelerini kullandı