Günnar, Trabzon Halkının ve bu Aziz Milletin geçmişte düşmanlarla canla başla mücadele ettiğine vurgu yaparak, ecdadın torunlarının bugün de düşmanlarla canları pahasına mücadele ettiklerini belirtti. Günnar, "Atalarımız yüz yıllar önce canları ile bu vatanı kurarak  bize emanet ettiler. Aziz milletimiz de atalarından aldığı emanete sahip çıkmıştır. Ülkemizin ve Trabzon'umuz geçmişte nasıl düşmanlar tarafından sarıldıysa şimdi de aynı şekilde sarılıyor. Geçmiş zamanlarda,

İngiliz'i bir yandan, Rus'u diğer yandan, Yunan'ı Fransız'ı birlik olup dört koldan ülkemizin üzerine gelmişlerdi. İşgal zihniyetinin torunları günümüzde, PKK, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütleri ile birlik olup yine ülkemize nifak tohumlarını sokarak ülkemizi parçalamak istiyorlar. Ama, unuttukları bir şey var herkesin Türkiye'nin üzerine geldiği şu süreçte, Trabzon'umuzu ve ülkemizi düşmandan temizleyen Aziz şehitlerimizin torunları bu ülkenin zayıflamasına asla müsaade etmeyecek, milletimizin destek ve duaları ile ülkemiz darbeler ve terörün olumsuz sonuçlarını  atlatacaktır" dedi.

Günnar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Trabzon'umuzun  düşman işgalinden kurtuluşunu, ecdadın 99 yıl evvel ki duygu ve heyecanıyla dolu olarak yaşıyoruz. Kurtuluş günümüz nedeniyle Trabzonumuz'u  bizlere bahşeden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, hemşehrilerimize birlik ve beraberlik içerisinde mutlu ve huzurlu günler dileğiyle selam ve saygılarımı sunuyorum."