61SAAT HABER SERVİSİ - 
Cora’nın tartışmayı, “Beleş” olarak nitelemesine Çakıroğlu, “Meclis’te “Beleş” iş olmaz sayın vekile cevabımdır” başlıklı bir açıklama yayınladı. Çakıroğlu, şu ifadeleri kullandı: 

Gündeme getirdiğimiz, Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme alınan ve AKP-MHP ittifakıyla reddedilen T.C. nin belediye tabelasında olmasıyla ilgili Trabzon milletvekillerinin bir kısmı açıklamalarda bulundu.

“Bir dirhem et bin ayıp örter” atasözünü hatırlatırcasına açıklamalar yapan AKP’li vekil Salih Cora maalesef kendi partisinin ayıplarını aklınca daha önce de Genel Merkez nezdinde partimize iftira atarak örtmeye çalışmıştır.
İdari karar derken ve peşine milliyetçilik nutukları atarken acaba idarenin kendilerinde olduğunun farkında mı?
ya da T.C.nin hangi idari karar ile tabelalardan indirildiğini de açıklasaydı ve beleş muhabbetler yaparak kamuoyunu meşgul etmeseydi.

Yerelde halkın seçtiği ve yetki verdiği kimseler olarak Bedeliye Meclisinin iradesine sunduğumuz bir konuya vekillik düzeyinde müdahil oluyorsa bu müdahale somut bir çözüm barındırmalı.
Sırf siyaset yapmak adına veya konuşmuş olmak için konuşmuş olmak, kamuoyuna ve belediye meclisine saygısızlıktır.

MHP  ile ittifak yapmış olmaları söyledikleri her gayri milli sözü ya da yaptıkları her gayri milli davranışı hafifletmez, milli bir noktaya taşımaz.
T.C. düşmanlığı yaparak muhalefeti T.C. üzerinden siyaset yapmak zorunda bırakan kendileridir.

T.C düşmanlığı üzerinden bile HDP ve bölücü kürt siyasetiyle ortak hareket eden Salih Cora ve partisi yarın çıkıp "Osman Öcalan'ı TRT'ye biz çıkartmadık, Sayın Erdoğan meydanlarda Abdullah Öcalan'ın mektubunu okurken mektubu MİNYELİ ABDULLAH'ın yazdığını biliyordu" derlerse şaşırmayız.
Kazılmasına göz yumdukları kuyulara devleti gömen, asit kuyularını kazarak devleti katil ilan etmeye çalışan ve devlet düşmanlarını dost edinen Sayın vekilin partisi ve ait oldukları zihniyet siyaseti itibar değil iftira aracı görmektedirler.

Derdimiz T.C düşmanlarıyla mücadele etmek.Fikri ve fiili yaşamımızı T.C.nin varlığının daimiyetine adadık.
Biz her avukatı hukukçu her doktoru tıpçı zannetmiyoruz. Bizim pazarda kendilerinin alıcısı yoktur.

Niyet okumayı bırakıp milletin kendilerine atfen söylediklerini, yazdıklarını okusunlar.
Biz her söylemi veya her eylemi milletimizin eleğinden geçirerek ortaya koyuyoruz, gündeme taşıyoruz.Bu minvalde siyasetimiz devam edecek ve ucuz siyaset yapanlar bizi yıldıramayacak. T.C. konusundaki hassasiyetimiz ve ısrarımız devam edecek.
Takdir kamuoyunundur”