61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Valiliğinde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında bugün dikkat çekici bir Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı projeleri toplantıda slayt şeklinde anlatırken Fatih Parkı ile ilgili projeye de değindi. Burada yeşile dokunmadan parkta yenileme projesini anlatan Gümrükçüoğlu, diğer projeleri de ifade ettikten sonra yerine geçti. 

PARK REVİZE EDİLİYOR, YOLA KATILAMAZ MI?
Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş sunum yapacağı sırada AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, söz alarak Fatih Parkında yapılacak proje ile ilgili Meydan – Boztepe yolunu gündeme taşıdı. 
Cora, “Belediye Başkanımızın sunumunda Fatih Parkı Projesini gördüm. Orada ilerde Karayolları da çalışma yapabilir. Yolun genişletilmesi söz konusu olabilir. Madem Park yeniden revize ediliyor. O parkı biraz daraltıp yolu genişletmek mümkün olabilir mi? Detaylarını çok fazla bilmiyorum...  
Yolu da bu şekilde genişletiriz. En büyük sorun yaşadığımız güzergahlardan biri Boztepe Çukurçayır arasıdır. Yeniden orada yatırım yapılacak. İlerde tekrar yap yık olmaması adına oranın genişletilmesi mümkün olabilir mi?” diye sordu. 

KARAYOLLARI AĞINA ALINIRKEN 3 – 5 DEFA ELİNİ ÖPERİZ
Bunun üzerine Başkan Gümrükçüoğlu, Karayollarının, Boztepe – Meydan yolunu uhdesine almadığına dikkat çekerek, “Karayolları o güzergahı kendi uhdesine almış değil. Erdoğdu Güzergahını Karayolları ağına aldırmıştık 2009’da o tamamlandı. Ama Erdoğdu güzergahının dışında Meydan Fatih Parkı’ndan yukarı çıkan yolu biz 12 metre haline getirdik. Yani her hangi birisi binasını yıkarsa, 12 metrenin içine yeni bina yapmadan binasını geri çekmek durumundadır. Kaldı ki orası Karayolları ağında değildir. Burada Bölge Müdürümüz var, sayın Bakanımız bu şehrin evladı. Karayolları ağına alırlarsa biz ellerini 3 – 5 defa öperiz” dedi. 

PARKIN BİR KISMINI YOLA KATILSIN ÖNERİSİ
Başkan Gümrükçüoğlu, Cora’ya, “Taksim parkında yukarı çıkan, Boztepe’ye giden yol. Burada Karayollarında nasıl genişleme yapacak” diye sordu. 
Cora ise, “Çıkış istikametinde yolun sol tarafından yapılır. Karayolları ağında değilse, Karayolları yapmasın siz yapın. Güzergahı o trafiği rahatlatır. İlerde yukarda ki kısımda az bir alan kalıyor” dedi. 
Başkan Gümrükçüoğlu ise bu yoruma,  “Nasıl genişleteceğim?” diye sordu. 

300 TRİLYON TL KAMULAŞTIRMA
Cora’dan “Parktan...” yanıtını alınca Gümrükçüoğlu, “Hiç alakası yok. Parkın orada zaten 50 cm, 60 cm’lik kaldırımı var. Oradan onu tıraşlama yapmaya başladığınızda yukarıdan da aynı tıraşlamayı yapmanız lazım.  Kaldı ki bütün bunlar Tabiat Varlıkları Kurullarından geçmesi gereken işler. Bırakalım Tabiat Varlıkları Kurulundan geçmesi gerekenleri, orada bizim yapacağımız çok kısa anlamlı bir kaldırımı kesmenin hiç bir kazancı olmaz. 
Karayolları burayı kendi ağımıza alıyoruz demesi elzem. Büyükşehir Belediyesi bugün de yarında o hattın tümünde 300 trilyon tutacak kamulaştırmayı yapacak finansal güce sahip olamaz. 
Bu işin bu şekilde çözümlenmesi rahatlamayı sağlanması zamana muatıf olduğundan dolayı burayı Karayolları ağına alıyorum haydi yapıyorum derse bu şehir bölge müdürümüze, teknikere, Genel Müdürümüze, Bakanımıza müteşekkir kalır. Parkın düzenlenmesi ile kazanılacak bir şey yok orada” dedi. 

PARKI NİYE YIKACAKSIN... 
Karayollarına ağına alınması durumuna da parkın bir kısmının yıkılmak zorunda kalınabileceğini söyleyen Cora’ya, Gümrükçüoğlu “Parka niye dokunacaksın sağ tarafından istimlak edilecek...” diye yanıt verdi. 
Yaşanan bu atışmanın ardından Koordinasyon Toplantısı kaldığı yerden devam etti.