Çanakkale Zaferinin şanlı tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olduğunu ve tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez" gerçeğinin kabul ettirildiği bir destan olduğunu belirten Dr.Adnan Günnar, "Çanakkale Zaferi, anadan, yardan, evlattan geçip vatan diye can verenlerin kanıyla yazdığı bir zaferdir. Türk milletinin bağımsızlığını ve topraklarını korumak için yedi düvele karşı canını ve kanını ortaya koyarak savaştığı, şanlı tarihimize adını altın harflerle kazıdığı emsalsiz bir destandır. Çanakkale savaşı  dönemin en modern silahlarla donatılmış orduları karşısında inanç ve cesaret ile yapılan bir mücadeledir" dedi. 

103 yıl önce Çanakkale'de ortaya konulan inanç ve mücadele ruhunun aynı kararlılık ve anlayışla bugünde devam ettiğini belirten Günnar, "Ülkemizi bölmek ve işgal etmek isteyen güçlere karşı dün Çanakkale'de olduğu gibi bugünde aynı ruh ve inançla mücadele edilmektedir. Bunun en güzel örneğini kahraman milletimiz, 15 Temmuz gecesi ülkemizi işgal etmeye kalkışan FETÖ terör örgütüne karşı  verdiği mücadeleyle bir kez daha göstermiştir. Tanklara, uçaklara, makineli tüfeklere ve zırhlı araçlara karşı göğsünü siper eden bu aziz milletimiz ecdadına layık bir nesil olduğunu, bu vatanı hiç bir gücün bölemeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya  göstermiştir. Aynı şekilde sınırlarımız ötesinde ülkemizin bekası ve sınırlarımızın güvenliği için PKK, PYD,YPG, DAEŞ, FETÖ gibi terör örgütlerine karşı yürütülen kararlı mücadelemizde devam etmektedir. Vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı korumak uğruna dün olduğu gibi bugün ve yarın da aynı inanç, ruh ve kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

Dr. Adnan Günnar sözlerini ‘’18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yılında başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere, vatanımız,  bayrağımız ve istikbalimiz için can veren bütün şehitlerimize  yüce Allah’tan rahmet diliyor,  gazilerimize acil şifalar diliyor, hepsini minnet ve şükranla yadediyorum’’ diyerek tamamlad