61SAAT HABER MERKEZİ - Hastanenin sağlık bakanlığına devredileceği iddialarını sorduğumuz Balta, “suanda öyle bir şey olmadığını düşünüyorum” derken böyle bir duyumun da olmadığını söyledi. 
Balta, hastaneye yapılan ekonomik yardımın ilk diliminin gönderildiğini işaret ederken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un açıklamalarını işaret ederek ikinci dilimin de gönderileceğini belirtti. 


Balta, “Sağlık Bakanlığına devriyle alakalıdan ziyade, KTÜ Tıp Fakültesi Bu bölgenin merkezi bir marka.. Yani bu markada kolayca kazanılmış bir marka değil. Orada ki ki doktorlarımız, akademisyenler bütün çalışanlar yıllarını verdi.  Son dönemde yaşanan ekonomik kriz elbette bizleri de üzdü. Bu konuyla alakalı milletvekilleri olarak, KTÜ Rektörümüzle birlikte Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’ı ziyaret etmiştik. Ondan sonra Türkiye genelinde ki Tıp Fakültesi Hastanelerine sıkıntı çekenlere yardımlar yapılmıştı” dedi. 

Bu konuyla alakalı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Balta, “Biz bu konuyla alakalı çalışma yapmıştık. Bir dilimi gönderildi.  Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’un açıklamalarından, bir kısmı da daha gönderilecek. Biz istiyoruz ki hastanemizin bu tür ekonomik sıkıntılar çekmemesi. Bu konuyla alakalı da biz elimizden geleni yaptık. Hastane yönetimimiz o konuda memnun mutlu. Orada ki çalışmalarımız da memnun mutlu.” diye konuştu. 


Balta, hastanenin Sağlık Bakanlığına devri iddiasına ise, “ Tıp Fakültesi Hastaneleri bazı yerlerde karşı tarafın uzlaşısıyla Sağlık Bakanlığına bağlandı. Üniversitemizin görüşü önemli.  Şu anda öyle bir şey olmadığını düşünüyorum” dedi. 
Böyle bir duyum var mı sorusunu ise Balta, “Yok” diyerek yanıt verdi.