AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında Çanakkale Savaşı’nda alınan zaferin Kurtuluş Savaşı’nın işaret fişeği olduğunu vurgulayan Salih Cora, “Büyük ve övünülecek şanlı bir tarihe sahip Türk milletinin en büyük zaferlerinden birisi olan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü gururla idrak ediyoruz . Bir milleti topyekûn boğmaya, Türk milletini Anadolu’dan sürgün etmeye varacak hesaplarla hücum edilen Çanakkale’de ecdadımız kahramanlık destanı yazarak hem sayıca hem de teçhizat olarak üstün düşman güçlerine geçit vermemiştir. Türk milletinin uyanışının mihenk taşı olarak değerlendirilen Çanakkale Zaferi ulusumuzun zor durumda kalırsa neler yapabileceğini dosta düşmana gösteren tarihi bir vesika niteliğindedir.” dedi.

Salih Cora açıklamasının devamında “1. Dünya Savaşı’ndan ağır kayıplarla çıkmış bir milletin Çanakkale Zaferi gibi muhteşem bir sonuca imza atmasının bir başka örneği dünya tarihinde yoktur. Bu tamamen ecdadımızın vatan sevgisinden ve sarsılmaz imanından doğan bir sonucun tezahürüdür. Geçmişlerinden ders alamayan milletler istikballerini bağımsızlık üzerine şekillendiremezler. Bugün ülkemize düşmanlık eden, varlığımıza kast etmek için fırsat kollayan odaklara baktığımızda ecdatlarının dün Çanakkale’de kahramanlarımıza silah doğrulttuğunu görmekteyiz. Bu sebeple her zaman uyanık olmalı, milli birlik ve beraberliğimizden taviz vermemeliyiz.” İfadelerini kullandı.

Açıklamasına vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un dizeleri ile son veren Salih Cora, “Ecdadımızın canını ortaya koyarak bize emanet ettiği vatan için minnetimizi onlara ödememizin imkanı yoktur. Bunu da en güzel şekilde Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Şehitlerine şiirinde; “Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, Sana âguşunu açmış duruyor Peygamber.” şeklinde dile getirmiştir. Çanakkale’de milletimizin iman dolu göğsünü düşmana canı pahasına siper eden aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.” dedi.