TANKLARIN ÖNÜNE ATLADILAR, KURŞUNLATA SİPER OLDULAR
Ülke olarak büyük bir medeniyet mirasçısı olduklarını ifade eden Cora, “Demokrasimiz geçmişte çok büyük badireler atlattı. Ülkemiz bu manada çok ciddi sıkıntılar yaşadı. Bu ülkenin çocukları, gençleri 60 darbesinde asıldı, 71 muhtırasında korkutuldu, 80’de cezaevlerinde işkence gördü, 97'de postmodern darbe ile ayrıştırıldı, ötekileştirildi. AK Parti döneminde de aynısını yapmaya çalıştılar. 27 Nisan e-muhtırasına bu ülkenin gençleri ‘yeter artık karar milletindir’ dedi. 17-25 Aralık emniyet yargı ile susturulmuş darbe girişimine karşı gençlerimiz, ‘Dik dur eğilme, bu millet seninle’ dedi. Son olarak da 15 Temmuz’da bu ülkeyi işgale girişenlere karşı sağında solunda kim var diye bakmadan meydanlara indi. Tankların önüne atlayarak, kurşunlara siper oldu bu vatanı kurtardı. Onun için siz gençlerimiz sınavı geçmiştir” şeklinde konuştu.

GENÇLERİN PARTİSİ AK PARTİ
AK Parti’nin gençlerin partisi olduğuna da dikkat çeken Cora şöyle devam etti: “AK Parti gençlerle birlikte hareket etmekte ve onlarla birlikte geleceğe yürütmektedir. Genç yaşta milletvekili olan birisi olarak değerli genç kardeşlerimizle birlikte aynı hedeflere yürümekten, aynı heyecanları yaşamaktan büyük onur duyuyorum.”


TRABZON’UN KURTULUŞU İLE İLGİLİ MESAJ
Milletvekili Salih Cora, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü ile ilgili de bir mesaj yayınladı. Cora mesajında şu ifadelere yer verdi: “Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümünü kutluyoruz. Bu anlamlı günler vesilesi ile işgal ve muhacirlik dönemleri yaşanan acı hatıraların, tarihi belge ve gerçeklerle dedelerimizin ve ninelerimizin evde anlattıkları ile halen hafızalarımızda canlılığını korumaktadır. O zamanlar bu topraklarda yaşanan vahşetleri, yurtlarından koparılmak istenenlerin yaşadığı dramları unutmadık. Aynısı bugün başka topraklarda yaşanmıyor mu? Onun için geçmişi asla unutmamalıyız. Birliğimizi kuvvetlendirmeliyiz. Bu topraklarda gözü olanlara fırsat vermemeliyiz. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmalıyız. Bu düşüncelerle bu cennet diyarını bize vatan olarak bırakan ve bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.”