Kadınların ve engelli bireylerin aralarında bulunduğu dezavantajlı grupları sosyalleştirmek, eğitimlerine katkıda bulunmak, üretime ve istihdama katılımlarını sağlamak amacıyla faaliyet yürüten Halk Eğitim Merkezi ziyaretinde konuşan Milletvekili Cora, Halk Eğitim Merkezlerinin önemine vurgu yaptı.

Halk Eğitimi Merkezlerinin bireyin ekonomik, kişisel, kültürel ve sosyal gelişimini sağlarken, aynı zamanda toplumun kalkınmasını ve gelişmesini hedefleyen hizmetleri verdiğini hatırlatan 

Cora, açılan bu tür kursların mesleki açıdan büyük kazanımlar getirdiğini ve bu kurslar sayesinde birçok insanın kendi işini kurduğunu ifade etti.

1 Eylül 2021 tarihi itibari ile Halk Eğitim Merkezinde 1600 kurs ve 24 bin kursiyerin eğitim gördüğünü söyleyen Cora, “Halk Eğitim Merkezinde sadece Türkiye’den değil birçok ülkeden gelen kursiyerler spor, el sanatları, kültür, tekstil, mobilya, aşçılık, bilgisayar, ahşap gibi alanlarda yeni bir şeyler öğrenmek, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak için eğitim görüyor. Bunlar arasında en önemli olanı ise unutulmaya yüz  tutmuş yöresel el sanatlarımızın yeni kuşaklara aktarılması adına faaliyetlerini sürdürüyor olması. Trabzon bilindiği gibi hasırıyla, altın ve gümüş işlemeciliğiyle meşhur. Yüzyıllardır bu coğrafyada evlerini atölyelere dönüştüren yüzlerce ailemiz bu sektörden geçimini sağlamış. İşte bu sanatlar burada yaşatılmaya devam ederken, Trabzon Halk Eğitim Merkezimiz de bu anlayışa öncülük ediyor.” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki kurs yerlerini gezerek çalışmalar ile ilgili bilgi alan Milletvekili Cora, meslek edindirme konusunda gereken desteği verdiklerini bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini söyledi.