AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, geçtiğimiz günlerde yağan sağanak yağış sonrası heyelan felaketinin meydana geldiği Trabzon'un Of ve Hayrat ilçelerinde incelemelerde bulundu.
İlk olarak Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, Hayrat İlçe Başkanı Serkan Karaahmetoğlu ve AK Partili yöneticilerle Hayrat'a giden Cora, Fatih, Onur, Yırca, Yarlı ile Köyceğiz mahallelerindeki heyelan alanlarını inceledi.

Burada heyelandan zarar gören evlerde ve de yollardaki hasarları yerinde gören Cora, ardından Of'a gitti.

Cora, AK Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu ve parti yöneticileri ile Gökçeoba, Çatalsöğüt, Örtülü, Sefaköy ve Yanıktaş mahallelerindeki heyelan bölgelerini gezdi. 

Her iki ilçede de hasarın bilinenden fazla olduğunu vurgulayan Salih Cora, çok daha büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü söyledi.

Cora, "Hem Hayrat'ta hem de Of'ta büyük bir felaket yaşandı. Gördüklerim karşısında şunu diyebilirim ki; hasarın boyutu bildiklerimizden çok daha fazla. Yollar yıkılmış, ağaçlar devrilmiş, yamaçlar kopmuş... Mahallelerdeki hasar, 'Faciaya ramak kaldı.'dedirtecek cinsten. Meydana gelen heyelanlarda yarılan topraklar, tam evlerin yanında durmuş, bir tık öteye gitmemiş. Gitmiş olsaydı eğer bugün çok büyük acılar yaşıyor olabilirdik. Allah (cc) halkımızı daha beterinden muhafaza eyledi.
Hükümetimiz, tüm imkânlarını seferber etmiş durumda. Bütün gücümüzle hasar tespit ve zarar ziyan çalışmalarına devam ediyoruz. Bu tespitler tamamlandıktan sonra ortaya çıkacak raporlara göre ilgili bakanlıklardan çıkaracağımız ödeneklerle tez zamanda zararları giderip yaraları saracağız. Her daim hemşehrilerimizin yanındayız. Rabbim böyle afetler bir daha yaşatmasın."
dedi.