Programa AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci, Tonya, Vakfıkebir, Şalpazarı, Çarşıbaşı, Beşikdüzü Kaymakamları ve Belediye Başkanları, İlçelerin Kurum Müdürleri ve amirler ve birçok davetli katıldı.

Programda konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, ödül alan gazetecileri tebrik ederek, mera kanunda değişiklik öngören yasa teklifiyle ilgili son gelişmeleri paylaştı.

Milletvekili Cora, “Özgür, tarafsız, doğru habercilik ülkemizin, bölgemizin, yöremizin, insanımızın gelişmesine, kalkınmasına katkı sağlamaktadır. En zor işi sizler yapıyorsunuz. Özellikle yerelde basın temsilcisi olmak çok zor şartlarda çok büyük fedakarlıklar gerektiren bir iştir. Bunu başarıyorsunuz. Her birinizi tebrik ediyorum. Sizler, basın faaliyetleri ile bu yörenin gelişmesine, kalkınmasında çok ciddi katkılar sağlıyorsunuz. Şunu söylemem gerekir ki Vakfıkebir belki buğdayın merkezi değildir ama ekmeğin ana vatanıdır, Tonya belki en fazla hayvancılığın olduğu yer değildir ama tereyağın marka olduğu yerdir, Çarşıbaşı’nda pamuk yoktur ama keşanın başkentidir. Bugün burada mesleklerinde başarılı çalışmalara imza atarak ödül alan gazetecileri de tebrik ediyorum. Her birine başarılar diliyorum.” dedi.

CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞECEK

Yaylalarda hayvancılığın geleceğini korumak adına mera kanunda bir değişiklik öngören yasa teklifinin Meclise sunulduğunu hatırlatan Cora, “AK Parti Grup Başkanımız, eski bakanımız İsmet Yılmaz ile konuyu müzakere ettik. Haftaya Cumhurbaşkanımızla konuyu görüşeceğiz. Mera Kanunun 14. Maddesinde yaylalarda nelerin yapılacağı, nelerin yapılamayacağı bellidir. Yasa kavramında baktığımızda yaylada Organize Sanayi Bölgesi kurabiliyorsun, enerji santralleri kurabiliyorsun, turizim tesisleri kurabiliyorsun birçok inşaat yapabiliyorsun ama büyükbaş hayvancılık yapabilmek için ahır yapamıyorsun. Ahır yapamadığın zaman bize deniliyor ki büyükbaş hayvancılık da yapamazsın. Büyükbaş hayvancılık yapamadığın zaman da bölgenin hayvancılığı, gelecek planlaması söz konusu olmuyor. Özellikle son zamanlarda hayvancılığın girdi maliyetlerinin yükseldiği bir yerde yaylaların en az 6 ay kullanılabilecek şekilde değerlendirilmesi kaçınılmazdır. Böyle bir durumda yayla evi tanımının içerisinde ahır ve müştemilatı şeklinde bir ifadenin kullanılması için yasa teklifi verdik, bunu takip ediyoruz.” dedi.

TOPLU ABONELİKLERLE İLGİLİ BAKAN PAKDEMİRLİ İLE GÖRÜŞTÜ

Yaylalardaki elektrik abonelikleri için Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştüğünü ifade eden Cora, “Yaylalarımızda imar barışıyla beraber mevcut yapı stokuna, yapı kayıt belgesi ile bir düzenleme getirildi. Geçmişe yönelik ihtilaflar sona erdi. Ancak bu yapı kayıt belgesi alınmış olmasına rağmen bazı yaylalarımızda halen toplu abonelik söz konusudur. Bu toplu aboneliklerin bireysel aboneliklere dönüşmesi için de yeni bir yönetmelik yayınlanması ve tarım bakanlığının bu yapı kayıt belgelerini tanıması gerektiğini ifade ettik. Bunu da takip ediyoruz. Her zaman bu bölgenin bu yörenin emrinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.