61SAAT HABER SERVİSİ

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda başkan Revi, kongre süreçleri, Sürmene Çamburnu ve Tabiat Turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ak Parti il binasında gerçekleşen toplantıya, İl Başkanı Haydar Revi’nin yanı sıra il yönetim kurulu üyeleri ile Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel'de katıldı.

OKUDUĞUNU ANLAYAMIYOR

Burada açıklamalarda bulunan Başkan Revi, “Partimizin ilçe kongrelerini coşkulu bir şekilde gerçekleştirirken şehrimizin projelerini de yapmış olmanın gururu içerisindeyiz. 11 içlede kongreleri gerçekleştirdik. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleşen kongreleriyle geçen hafta 3 bakanımızı ağırladık. 147 milyon lira değerindeki temel atma törenini gerçekleştirdik. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız Trabzon’a önem vermektedir. Geçtiğimiz pazar günü 25 tesisin temelinin atılmasının yanı sıra o günü akşamında DSİ’de bakanlarımızla birlikte tabiat turizmi toplantısı yaptık. Bölgemiz adına master planı ele alındı. Tonya Kadıralak Yaylasının tabiat parkı ilan ediliğini açıkladı. 2014 yerel seçiminde turizm yatırımları ön plana çıkararak propaganda yaparak seçim kazanmaya çalışan zihniyetin bunlara karşı çıkmasını anlayamıyoruz. Burası tabiat parkı ilan edildi ama buranın yok edileceğini söylüyorlar. Anlamalarında sorun var herhalde. Yaylamızın yanı sıra Hıdırnebi yaylası da tabiat parkı kapsamı altına alınıyor” dedi.

VATANDAŞLAR ALDIRIŞ ETMESİN

Revi, şöyle devam etti: “Boş muhalefet yapan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in Çamburnu hakkındaki asılsız iddialarıdır. Kim yönlendiriyorsa çok yanlış yönlendirmektedir. Burada doğa katliamı var diye suç duyurusunda bulunmuş. Tüm yetkililer açıklama yaptı. Bu açıklamaları okumadığın çok belli oluyor. Kulağını iyi aç da bunu dinle. 15 adet orman köşkü, 29 adet kamelya mescit ve kır lokantası gibi günibirlik yapılan projeler uygun bulunmuştur. Sadece 16 orman köşkü ilave olarak yapılmaktadır. Kış aylarında meydana gelen yoğun kar yağışı nedeniyle alanda tehlike arz eden ağaçlar oradan uzaklaştırılmıştır. Ağaçların traş edildiği iddia alan ise heyelan sebebiyle meydana gelmesiyle olmuştur. Çalışmalar sonucunda da çellik kafesle kapatılmıştır. Burada herhangi bir yangın tahribatı da söz konusu değildir. Ormanlık alanda meydana gelmiştir ve Sürmene Çamburnu tabiat parkına ulaşmamıştır. Bu bilgiler dışında şov olsun diye açıklama yapmak göreve ihanettir. Son uyarımızdır. Artistliği bırak bu şehre ne katabilirim diye düşün. Şehir değil ülke gündemine girmeye çalışıyorsun ama her seferinde baltayı taşa vuruyorsun. Bu kafayla milletvekili de olamazsın artık. Bu millet sandıkta öyle bir tokat vurur ki zor ayılırsın. Ama bizim derdimiz sen değilsin senin yalanların. Bu yalanlarla vatandaşı kandırmayacağına müsaade etmeyeceğiz. Aklını başına al Pekşen yoksa başında akıl bırakmaz bu millet. Pekşen’in akıl sağlığında sıkıntı var. Vatandaşlarımız Pekşen’in açıklamalarını çok da dikkate almasın. Allah Pekşen’e akıl fikir versin” ifadelerini kullandı.

METAL YORGUNLUK TRABZON’DA YOK MU?

Metal yorgunluktan bahsedilmişti ama ilçelerde aynı isimler göreve devam ediyor bu konuda neler düşünüyorsunuz sorusuna Başkan Revi, “Burada tabi muhakkak bir yorgunluk olacak. Metal zaten yorulur. Çalışmazsa pas tutar. Ama burada cumhurbaşkanımızın asıl ifade etmek istediği konu şu, önümüzde çok zorlu bir süreç var. Kongrelerden sonra 1 yıl gibi bir zaman kalacak yerel yönetimler seçimine. Hem kongre süreci sonrasında bu çalışmalar çok yoğun olacak. Kendini bu sürece hazır hissetmeyen veya farklı nedenlerden dolayı bu süreyi dikkate alarak herkes kendini tartsın biçsin ona göre görev alsın demek istedik. Tamamen görevi bıraksın anlamına gelmiyor. Bu bir bayrak değişimidiri. Bayrağı alanlar daha ileriye taşımak için gayret edecek bayrağı verenler de teşkilatlar katkısını sürdürecek. Teşkilatın dışında kalacak diye bir anlam çıkarmamak lazım” şeklinde konuştu.

VEKİLLER SESSİZ KALIYOR MU?

Muhalefet partisinin eleştirilerine Trabzon milletvekilleri neden sessiz kalıyor ve neden sadece siz açıklama yapıyorsunuz sorusuna Başkan Revi, “Biz basında yer alan açıklamalara cevap versek büyük bir zaman kaybı olur. Zaten yoğun bir dönemdeyiz. Teşkilat ve kongre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her gün CHP il başkanı, başkan yardımcısı, milletvekili her gün açıklamalar yapıyorlar. Her şeyi olumsuz göstermek yakışır bir davranış biçimi değil. Her konuşulana da cevap vermemiz söz konusu değil. Bugünkü açıklama da bir cevap değil. Doğruyu açıklama. Doğru ve eksik yapılanlar var. Eksikleri söylemek hepimizin görevi. Eksiklerimiz söylenebilir. Oraya koyduğumuz projelerin takibi konusunda bir şeyler söylediğinizde bundan memnuniyet duyuyoruz. Trabzon’da hiçbir şey yapılmıyormuş gibi veya yapılanları başka tarafa çekerek konuşmak doğru değil. Milletvekillerimiz de yeri geldiğinde açıklama yapıyor” dedi.

İHALEYE KARIŞANLAR VAR MI?

Revi, “Tüzüğümüze baktığımız zaman her şey tanımlı. Yönetimlerin oluşturulması anlamında daha çok kısıtlamalar var. Kongrelerimizde kamuda çalışanlar anlamında biraz daha kısıtlamalar var. Bütün bunlar, kitapçıkta ne yazıyorsa ona göre oluşturuyoruz. İhaleye karışanlar ise 2 buçuk 3 yıla doğru gidiyoruz. Bizim yönetimlerimizde böyle bir durum yok Ortaya atılabiliyor ama böyle bir pozisyonumuz da yok. Bir kişinin bir görevi olsun istiyoruz. İlk olarak Akçaabat’ta uygulandı. Diğer yerlerde de öyle olacak. Bu şekilde aha geniş kitleye ulaşacak bir teşkilat yapısı oluşturmaya çalışıyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

Öte yandan başkan Revi, Trabzon il başkanlığına aday olup olmayacağı konusundaki soruya ise ne cevap vereceği merak konusu oldu.

Başkan Revi’nin basın toplantısını 61SAAT TV’den canlı olarak izleyebilirsiniz.