Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan il binasında yaptığı basın toplantısında CHP’nin yerel seçim startını başlattığını belirterek yerel seçim süreciyle ilgili önemli bilgiler verdi.

Anlatya İl Örgütü tarafından düzenlenen İl Başkanları toplantısında alınan kararlarla ilgili partililerini ve basın mensuplarnı bilgilendiren Karan şunları söyledi.

25-26 Mayıs’da Türkiye’nin 81 il başkanıyla yaptığımız toplantıda Türkiye’nin genel konularını ve yerel seçimleri , yerel yönetimlerle ilgili aday belirleme sürecini ve seçim startını konuştuk.

Biliyorsunuz bütüşehir yasasıyla ile beraber 2950 olan belediye sayımız 1396’ya düşmüştür. Mart 2014’te seçimler olacaktır.  1554 belediye kapatıldı. 5 milyon seçmen bu kapatılan beldelerde yaşamaktadır, Biz bu kapatılan beldelerin hepsine gittik. Halkımızla birebir görüştük.

Halkın yüzde 96’sı beldemiz kapatılmasın demesine ve AB yasalarına aykırı olmasına ragmen bu beldeler kapatılmıştır. Demokrasi hiçe sayılmıştır.

CHP’DE ADAY OLMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

CHP olarak seçim takvimine göre aday olacak arkadaşlarımızın aday olabilmeleri için CHP Genel Merkezi tarafından eğitim gördüğüne ve aday olmasında sakınca olmadığına dair belge alması atmışbirsaaat gerekiyor. Bu anlamda 81 ilimize yazılar gönderildi. 10 Haziran’a kadar aday adayı olacak arkadaşlarımız il örgütlerimize başvurarak eğitim almak için mürcaaat yapmalıdır.

 Bu eğitimlerde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde 250’şerli gruplarda yapılacaktır.

Erzurum, Ordu, Trabzon ve Samsun illerinde aday olacak arkadaşlarımız  Trabzon’da eğitime tabi tutulacaktır.

Erkek adaylarımız 500 TL, kadın genç adaylarımız ve muhtar adaylarımız 250 TL engelli adaylarımızdan da 250 TL alınacaktır.

Bu anlamda eğitim alacak arkadaşlarımızın tüm masraflarıda genel merkezimiz tarafından karşılanacaktır.  8-30 Temmuz arasında da aday olacak arkadaşlarımız aday olacaklarını il ve ilçe örgütlerine yazılı müracaatla bildirmelidir.

EN İDDİALI OLDUĞUMUZ İL TRABZONDUR

Antalya’da yaptığımız toplantımızda Karadeniz’i bir bütün olarak değerlendirdik. Biz Trabzon’da hiç alışık olmadığımız bir seçim yapacağız. Bütünşehir ile beraber bir seçime gideceğiz.  İl Genel Meclis üyelerini seçmeyeceğiz. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üylerini ve ilçe meclis üyelerini seçeceğiz. Karadeniz’de CHP’ye katacağımız en iddalı olduğumuz il Trabzondur.

Trabzon’daki seçimi 3 kısımda toplayacağız. Bir tanesi nüfusu 100 bini geçen merkezler için özel bir seçim stratejisi uygulanacaktır.

Trabzon Büyükşehir, Ortahisar ve Akçaabat ilçesinde bu yöntem uygulanacaktır.

Bu ilçelerimizde ve şehir merkezinde 2’şer tane anket yapıldı. Önümüzdeki hafta Akçaabat ilçesinde örgütün görüşünü alarak bir anket yapılacak, Akçaabat teşkilatlarıyla görüşerek adayımızı belirleyeceğiz. Blkide ilk adayımız Akçaabat’dan olacak.

ORTAHİSAR’DA ADAYI TEŞKİLAT BELİRLEYECEK

Bu benzeri yöntemi Ortahisarda da uygulayacağız.

Ortahisar’da da ön seçim yapmayı düşünüyoruz. Ağustos ayında Ortahisar adayımızı belirleyip Eylül Ayında çalışmalara verilecektir.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için şu anda 3 önemli isim ile görüşmkelerimizi tamamladık.
Örgütlerimizin görüşleri de alınarak bu ismi belirleyecektir.

Bazı ilçelerimizde belki 3-4 tane tek isimle seçime gireceğiz.

Bu ilçelerdeki arkadaşlarımıza aday olup olmayacakları ile ilgili kesin birşey söyleyememekteyiz. Çünkü Aralık ayında Devlet memurlarının da aday olabilme hakkı vardır. Bunu da dikkate alıyor haklarını saklı tutuyoruz.

BAZI İLÇELERİN BAŞKAN ADAYINI GENEL MERKEZ BELİRLEYECEK

Sayın Genel Başkanımızın ve genel başkan yardımcalarımızın talimatı ile beraber bazı arkadaşlarımıza bazı ilçelerde adaylık görevi vereceğiz.
Bunu biz belirleyeceğiz. Çünkü CHP olarak biz bu seçimi Cumhuriyetin en önemli seçimi olarak görüyoruz. Bu seçim sonuçları Türkiye’nin gelecek 50 yılını etkileyecek bir seçimdir.   CHP Yerel yönetimlerde iktidar olacak güce bilgiye sahiptir.  Aday olacak arkadaşlarımızın projelerini hazırlamasını ve CHP tarafından açılacak olan yerel yönetimler fuarına katılmalarını istiyorum.

ADAYLARIMIZ HELAL SÜT EMMİŞ OLACAK

Sayın Genel Başkanımız eli harama bulaşmamış, helal süt emmiş herkese CHP’nin kapıları sonuna kadar açıktır. Bu anlamda Trabzon’da aday belirlerken bize en çok katkıyı sağlayacak isimlerle çalışacağız. Bizim il yönetimi olarak hedefimiz CHP’yi Trabzon’da birinci yapmaktır.

AK PARTİ CHP’DEN KORKTUĞU İÇİN TRABZON’DA İSTİHDAMIN ÖNÜNÜN TIKADI


AK Parti bugün korkusundan Trabzon merkezi tek belediye yapmıştır. Ama şunu unutmasınlar ki kendi kazdıkları kuyuda boğulacaklardır.

Ben onlara bir öneri getirmiş, kaybetmekten korkuyorsanız iki belediye yapalım demiştim. İki belediye olması demek Trabzon’da yeni 5 bin istihdam demektir. Ama AK Parti kendi menfaat ve geleceğini düşünerek bunu gözardı etmiştir.

Ama biz Trabzon’a yapılan bu haksızlığı unutmayacağız.

Şunu unutmayın, herkes olduğu yerde CHP’nin il başkanı, ilçe başkanıdır. Bakın CHP Tonya örgütü genel merkeze seçim noktalarındaki tespit ve analizleri bir dosya halinde sunmuştur. Tüm ilçelerin bu hassayitte çalışamlarını istiyorum.

SÜRMENE İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ


Biz bir önceki ilçe başkanları toplantısında aday olacak ilçe başkanlarımızın Temmuz ayına kadar istifalarını sunmalarını istemiştik. Sürmene İlçe Başkanımız yerel yönetimlerde aday olma düşüncesi olduğu için görevinden istifa etmiştir. Bu nedenle istifa düşünenler Temmuz ayına kadar bu müracaatını yapmalıdır.

Bizim hedefimiz Trabzon’un 12 ilçesinde belediyeyi kazanıp büyükşehir ve Ortahisar’ı kazanmaktır. Kendimizden emin ve cesaretliyiz. Adaylarımıza güveniyoruz. Bu seçimlerde Trabzon’da siz değerli arkadaşlarımızla bir tarih bir destan yazacağımıza inanıyorum.

TRABZON’UN BAKANINI GÖREVE DAVET EDİYORUM


Trabzon 5 aydır Teşvik yasasından mahrum edilmektedir. Bu konuda Trabzon’un bakanını ve milletvekillerini göreve davet ediyorum. 5 ayda işsizlik  sayısı artmıştır. 5 bin kişi işsiz kalmıştır. Türkiye yaşam kalitesi sıralamasında 34 ülke arasında 34. sıradadır. İktidar her ne kadar IMF’yi borcumuz bitti dünyanın 15. Büyük ekonomisi olduk. Gibi iddialı açıklamaları bakmayın. Türkiye ekonomiside acı bir tabloyla karşı karşıyadır. Türkiye ekonomisi çok kötüye gitmektedir.

Trabzon’un durumuda kötüdür. Fındık ihracatımız üyüzde 30 artmasına rağmen fındıktan elde edilen gelir yüzde 5 azalmıştır. Trabzon sokaklarında Trabzon halkına bunu anlatmamız lazım. Trabzon’un nüfusu her geçen gün azalmaktadır. Trabzon”da herşey güzel güllük gülistanlık da biz neden 270 bin göç verdik. Ama biz Trabzon’da elimizden geleni yapıyoruz. 1 yılda 99 tane eyleme imza attık. Partimizin iktidar olması lazım. Bunun için inanmamız lazım. Özellikle Ramazan ayı itibariyle süreci iyi değerlendirmemesi lazım.