AK Parti Yomra İlçe Başkanı Avni Adanur, İYİ Parti'nin Yomra İlçe Başkanı Akgül'e "Seçim süresince partilerinin adını kullanmayanlar, kazanırsa AK Partiye geçecek algısı oluşturanlar şimdi sahiplenme telaşına düşmüşler. Bugün itibariyle Yomra'da İYİ Parti'nin bir İlçe Başkanının da olduğunu öğrenmiş olduk."dedi. 

İYİ Parti teşkilatının Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın elini bırakmaması gerektiğini ifade eden Adanur "İl Başkanımız Haydar Revi'nin de dediği gibi Mustafa Bıyık'a AK Parti'nin kapısı kapalıdır. Kendisi ve çevresindekiler muhtemelen farklı hesaplar peşinde. İl Başkanımızın açıklamasına büyük bir telaşla cevap vermesi boşuna değil. Benden tavsiye; yanından ayrılmasınlar, elini bırakmasınlar, nereye gideceği belli değil." ifadelerini kullandı. 

AK Parti Belediyeciliği ile birlikte Yomra'da büyük hizmetler yapıldığını belirten Adanur "AK Parti Yomra büyük hizmetler yaptı. Büyük çalışmalar gerçekleştirdi. Halen daha AK Parti olarak Yomramızda teskilatimiz ve belediye Meclis Üyelerimizle, ilçemize ve mahallelerimize güzel hizmetler yapmaya devam ediyoruz. Yomra'da yapılan hizmetler ortada, sizin de neler yapabilecek olduğunuzu hep birlikte göreceğiz."dedi.

AKGÜL NE DEMİŞTİ... 
İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık  ile ilgili, “Suanda kendileri için kapı kapalı” açıklamasına cevap vermişti. Akgül, “Aç tavuk kendisini buğday ambarında sanır. Mustafa Bıyık, partisinden memnun ve kapı falan sadığı yok. Egolarını tatmin etmek için bu tarz açıklamalarda bulunmasınlar” demişti. 

Akgül, “Gerçekleştrilen seçimde hemşerilerimiz Yomra’da İYİ Parti’ye kapı açtı, onlara ise kapıyı kapattı. Mustafa Bıyık, Yomra’da çalıp çırpmadan belediye başkanlığı nasıl yapılar bunu gösterecek. AK Parti İl Başkanı kendi yerini korusun” diye ifadeler kullanmıştı.