Arsin’de çeşitli ziyaretlerde bulunan Balta’ya Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen eşlik etti. Balta, ziyaretlerinde Arsinliler’e AK Parti’ye verdikleri destek için teşekkür ederek “Çok büyük destek verdiniz, güç verdiniz, bizleri Ankara’ya Milletvekili olarak gönderdiniz. Ama Cumhuriyet tarihinde ilk defa en kısa süreli Milletvekili olarak tarihe geçtik. Belki Milletvekili olma sevincini yaşayamadık. AK Partimiz yüzde 49’lardan yüzde 41’lere indi. Türkiye’nin en büyük partisi oldu ama tek başına iktidar partisi olamadık. Ama o günlerden itibaren 7 Hazirandan sonra teşkilat mensuplarımızda dahil bir üzüntü, moralsizlik var. Belik bazı arkadaşlarımız duygusallaşmıştır, ağlamıştır. Ama her şeyde bir hayır vardır. Biz milletin verdiği kararı başımızın tacı yaptık. Yüzde 52’yi de, 49’u da, yüzde 41 ‘i de veren bu milletti. Biz buralara yüzde 35,5’lardan çıktık. Yüzde 49’dan da yüzde 41’e indik. Demek ki bizlerin de eksikleri var. Bu süreç bize kendi içimizde bir öz eleştiri yapma imkanı sağladı. Elbette bunları değerlendirdik ama biz hiçbir zaman milletimizin verdiği kararı tartışmadık, tartıştırmadık, milletimizin verdiği karar başımızın tacı dedik ve sorumluluğumuzun bilincinde hareket ettik” dedi.
Arsinli seçmenlerle görüşmelerinde CHP ve MHP ile yürütülen koalisyon görüşmelerini ve neden koalisyon kurulamadığını anlatan Balta, son süreçte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “1 Kasım sonrası koalisyona hazırım” açıklamalarına göndermelerde bulundu. Balta “Tabanlarımızın, MHP‘li kardeşlerimizin çok istemesine rağmen sürekli ‘hayırcı’ bir anlayışla sayın Bahçeli önce koalisyon hükümetine, sonrasında azınlık hükümetine, seçim hükümetine hep ‘hayır’ demiştir. Bu memleketin ‘milliyetçileri’ kendilerine en fazla ihtiyaç duyulduğu bir alanda bu işten kaçtılar. Bu işten aslında Bahçeli kaçtı. Şimdi çıkmış, seçim beyannamesini açıklarken ‘Ben 1 Kasım’dan sonra HDP hariç bütün koalisyonlara varım.’ Aklınız nerdeydi ? bunu kendilerine sormak lazım. Bu tutumu, başta milletimiz ve ülkücü kardeşlerimiz çok iyi değerlendiriyor” diye konuştu.
Balta, 7 Haziran seçimleri sonrasında tüm bunlar yaşanırken, terörün yeniden hortladığına da dikkat çekerek “Tek başımıza iktidara gelemedik ancak bu zor süreçte Türkiye’nin erken seçime gittiği bu günlerde terör belası ile çok iyi mücadele ettik. Bu dönemde Türkiye’de teröre gerek kırsal alanda gerekse şehir yapılanmalarına karşı gerekse sınır ötesi operasyonlarla büyük darbeler vuruldu. Türkiye bu süreçte mücadelesini kendi ürettiği silah ve mühimmatlarla yaptı. Biz geçmişte milli birlik ve kardeşlik projesini başlattık. İnsanlar eleştiriyor ama bir şeyi unutmayalım 3 yıldan beri oradaki vatandaşlarımız devlete karşı sevgisi saygısı bağlılığı arttı. Bu proje ile birlikte, bakın terör örgütü şu anda insanları Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da sokağa davet ediyor, sokak gösterilerine davet ediyor ama hiçbir vatandaşımız sokağa çıkmıyor. Niye devletine güveniyor, yani onlar da diyor ki operasyonlar devam etsin. Allaha şükürler olsun operasyonlar devam ediyor, hiç tavizsiz devam ediyor ve bundan sonra da devam edecek” ifadelerini kullandı.