AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkan Meryem Sürmen öncülüğünde bir çok başarılı projeye imza atmaya devam ediyor. Bir yandan 31 Mart Yerel seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren AK Kadınlar, bir yandan da gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak için etkinlikler düzenliyor.
Başkan Meryem Sürmen,  Ortahisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Nahide Cihan ve Fatih Mahalle Teşkilatıyla yine aynı mahallede “Kalandar” gecesi çat kapı yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdiler.

Başkan Sürmen , Kadın Kolları olarak Trabzon’da yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Bir yandan 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili olarak teşkilatımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bir yandan da özel günlerde de etkinlikler yapıyoruz. Bunlardan biri de çok eski gelenek ve göreneklerimizden olan “Kalandar” Gecesini yaşatmak için vatandaşımızın kapısını çaldık, kendilerine  Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ilettik” dedi.

KALANDAR NEDİR ? KALANDAR GECESİ NEDEN KUTLANIR? 
Kalandar, Trabzon ve çevresinde miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen yılın ilk gününü yerel takvimde yılın ilk ayı olan Ocak ayını tanımlamak için kullanılan terim olarak biliniyor.  Kalandar'ın birinci günü, Miladi Takvim'e göre Ocak ayının 14. gününe tekabül eder.
Karadeniz coğrafyası ve kültürüne özgü bir gelenek olan Kalandar gecesi yöreye has bir gelenek olan, büyüklü küçüklü herkesin  ilginç kıyafetler giyerek dolaştığı, şarkıların söylendiği, horonların oynandığı, kapılara çanta içerisinde yiyecek bırakıldığı bu özel gece yöre insanının vazgeçmediği geleneklerinden birisidir.