Memursen’e bağlı Enerji Bir-Sen Trabzon Şubesi, Maçka Belediyesi ve Kızılay Trabzon Şubesi’nin anneler günü programına katılan Trabzon’un tek kadın milletvekili adayı Köseoğlu, “Güçlü toplumun esasını, sağlam ve mutlu bir aile yapısı oluşturur. Mutlu ailenin temel direği ise annedir” dedi.
AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Ayşe Sula Köseoğlu’nun programına Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, AK Parti Trabzon Kadın Kolları İl Başkanı Bahar Ayvazoğlu, Maçka İlçe Başkanı Sedat Kongur, milletvekili aday adayı Zeynep Çebi, il yönetim kurulu üyesi Besire Çörekçi Arslan ve teşkilat üyeleri katıldı.
Sümela Otel’de Maçka Belediyesi tarafından düzenlenen anneler günü programına katılan ve burada bir konuşma yapan Köseoğlu, “Peygamber efendimiz (s.a.v.) bir hadislerinde, ‘Cennet, anaların ayakları altındadır’ buyurmuştur. Doğan çocuğuna su arayan bir annenin iki tepe arasında koşmasını, binlerce yıldır bir ibadet olarak yapan yüce bir dinin mensuplarıyız. Annelik böylesine kutsal, böylesine yüce bir makamdır. Anne deyince akla yavrusunun iyiliği için her daim dua eden, yavrusunun iyiliğinden başkasını düşünmeyen fedakar kadınlarımız gelir. Siz fedakar annelerimizin anneler gününü şimdiden kutlarım. Güçlü toplumun esasını, sağlam ve mutlu bir aile yapısı oluşturur. Mutlu ailenin temel direği ise annedir” dedi.
Köseoğlu, AK Parti’nin anneler ve kadınlarla ilgili reform düzeyinde önemli düzenlemeler yaptığını hatırlatarak, “2004 yılında anayasayı değiştirerek, ‘Kadın-Erkek eşitliği’nin devletin garantisi altında olduğunu düzenledik. 2010 yılında sadece kadınlarımıza değil, çocuklarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize, gazilerimize, şehitlerimizin dul ve yetimlerine yönelik düzenlemeler yaptık. Bu avantajların eşitlik ilkesine aykırı sayılamayacağını anayasal garanti altına aldık. İş kanununda eşit işe eşit ücret düzenlemesini getirdik. Kadın olursa farklı, erkek olursa farklı, engelli olursa farklı uygulamaların önüne geçtik. Doğumdan önce ve sonraki izin sürelerini kadınlarımız lehine yeniden düzenledik. Kadınlarımızı istihdama ve üretime teşvik ettik. Evde üretimi vergiden muaf tuttuk. Kendi iş yerlerini kurmak isteyen kadınlarımıza başlangıç desteği verdik. Ev hizmetlerinde çalışanları sigorta kapsamına aldık. Aldığımız tedbirlerle anne ve bebek ölüm oranlarını düşürdük. Engelli çocuğu olan annelerimize emeklilikte ayrıcalık tanıdık. 3 milyondan fazla çocuğumuz için bizzat annelerine şartlı sağlık ve eğitim yardımı yaptık. Nüfusu 50 bini aşan her belediyeye sığınma evi açma şartı getirdik. Yine yeni kabul edilen aile paketi ile kadınlarımıza doğum yardımı sağlanmasının önünü açtık” şeklinde konuştu.
Annelerle daha sonra bir süre sohbet eden Köseoğlu’na programın sona ermesiyle birlikte salonda bulunan kadınlar ve anneler yoğun ilgi gösterirken bol bol fotoğraf çekiminde bulundular. Tüm Kadınlar Derneği başkanı Cemile Keskin’i de ziyaret eden Köseoğlu, programını Yeşilbük ve Yeşilova mahallelerinde ev ziyareti yaparak ve Gürbulak mahallesinde seçim bürosu açılışına katılarak noktaladı.