61SAAT HABER SERVİSİ -

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Akyazı Mahallesinde yeni balıkçı barınaklarının yapılmak istenmesi Arsin Belediye Meclisi Üyesi Şaban Bülbül’ün itirazına neden oldu. AK Partili Meclis Üyesi Bülbül,. Arsin’de ki balıkçı barınaklarının yıkıldığını hatırlatarak burada yapılması planlanan Balıkçı Barınaklarının karşısında olacaklarını söyledi. 
Arsin Balıkçı Barınaklarının yaklaşık 1 ay önce Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin araçlarıyla hukuksuz bir şekilde yıkıldığını iddia eden Bülbül’e, Mecilisi yöneten Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ataman, “Yani Trabzon Büyükşehir Belediyesi hukuksuzluk yaparak vatandaşın ruhsatlı imarlı yerini yıktı mı?” diye sordu. 
Bunun üzerine Bülbül, “Bana göre öyle. Şu anda hukuk süreci devam etiğinden dolayı fazla yorum yapmıyorum o konuda. Şahsi düşüncem öyle” diye cevap verdi. 
Bülbül, “Burası yapılıp, Arsin yıkılırsa, Arsinliler olarak buranın yıkılması için gereken neyse yapacağımızı bilinmesini istiyorum” dedi. 

Bunun üzerine Ataman “Şaban bey belki öfkelisiniz. Bence kelimelerinizi biraz daha seçerek konuşmanızda fayda görüyorum. Arsinliler hukuka rağmen bir şey yapmaz. Devlette hukuksuz iş yapmaz. Yani, hukukun size göre bana göresi de olmaz. Bu konuyu araştıralım. Ortada da bırakmamak için, mecliste ortada bırakmamak için meclise bilgi verelim! 
Yani belediye, kalkıp, valilik ve belediye hukuksuz olarak gidip ruhsatlı olan yerleri mi yıktı?” Diye konuştu. 

Bülbül ise, “Belediye, Valiliğin baskısı ile beraber Arsin’de inşaat ruhsatı almış binalarda, vatandaş kendi binasını yaparken belediye - valilik kararıyla beraber yıkıldı. Ve verilen mahkemede de yürütmeyi durdurma kararı, yıkım kararına karşı, çıkmasına rağmen o çıkana kadar yıkılmıştır. Bu bir aydır Trabzon ve ülke gündemini meşgul eden konudur. Şu an hukuki süreç devam ettiğinden dolayı dolayı yorum yapmıyorum. Ben bir Arsinli olarak orada ki vatandaşların haklarını koruma noktasında eğer Arsin’de ki yıkılıp burada yapılmaya kalkılırsa bu farklı bir görüş olur ve biz Arsinliler olarak bunun karşısında olacağını ifade ediyorum” dedi. 

Ataman, “Arsinlilerin sorununu bir başına size yıkmak gibi anlayışımız yok. Burada ki bütün meclis üyeleri Arsinlilerin sorunlarının arkasında dururlar, önünde dururlar. Büyükşehir Belediyesi - valilik dahil olmak üzere ki mümkün değil. Hiç kimsenin baskısı ile vatandaşın hukukuna halel getirmez” diye konuştu.